Ev Yapımı El Ve Vücut Losyonu Nasıl Yapılır?

Ev Yapımı El Ve Vücut Losyonu Nasıl Yapılır?

Ev yapımı el ve  vücut losyonu tarifleri mi arıyorsunuz? Elleriniz, ayaklarınız ve vücudunuz için kullanabileceğiniz tamamen doğal nemlendirici losyon tarifleri. Ev yapımı pratik el ve vücut losyonlarınızı yapmak çok kolay. El ve vücut losyonu hazırlarken kokulandırmak için uçucu yağlar kullanacağız ve bu uçucu yağların tercihi size kalmış, kendi  sevdiğiniz  kokuları seçebilirsiniz.

Aloe Veralı Nemlendirici Losyon: Bu nemlendirici losyon, güneşten sonra ve kuru cilt için derin nemlendirme losyonu olarak mükemmeldir.

Aloe Veralı Nemlendirici Losyon İçin Malzemeler:

1/4 fincan Aloe Vera Jel

1/4 fincan Maden suyu

2 damla nane yağı

Aloe Veralı Nemlendirici Losyon Nasıl Hazırlanır?

Aloe vera ve maden suyunu benmari usulü  ısıtın, pürüzsüz, kremsi bir kıvama gelinceye kadar yavaş yavaş karıştırın.
Isınan kabı çıkarın ve soğumalarına izin verin. Daha sonra nane yağını ilave edin ve iyice karıştırın. Nemlendiriciyi kapaklı kavanoz koyun. Losyonu yavaş, dairesel hareketlerle cildinize masaj yapın ve 5 dakika bekletin. İsterseniz hafifçe ılık suyla yıkayın.

Pürüzsüz Bir Cilt İçin El Losyonu:  Size mükemmel pürüzsüz bir cilt kazandırmak için formüle edilmiş harika bir el losyonu tarifi.

Pürüzsüz Bir Cilt İçin El Losyonu Malzemeleri:

1 çorba kaşığı lanolin

2 çay kaşığı su

2 çay kaşığı Kayısı Çekirdeği Yağı

2 çay kaşığı Tatlı Badem Yağı

Pürüzsüz Bir Cilt İçin El Losyonu Nasıl Hazırlanır?

Badem yağı ve lanolini benmari usulü eritin. Yağlar eridikten sonra suyu ekleyin ve soğuması için sıcaktan çıkarın.
Kayısı yağınıda karıştırın ve losyonu ağzı kapalı bir şekilde kavanoz veya şişeye dökün. Ellerinizi pürüzsüz ve yumuşak tutmak için losyonu duştan sonra ve elinizi yıkadıktan sonra elinize masaj yapın.

Gece Kullanılan Vücut Losyonu: Bu hazırlayacağınız vücut losyonu gece yatmadan uygulanıyor.

Hindistancevizi yağı, balmumu ve kakao yağı ile çok kremsi ve muhteşem bir kokulu ev yapımı vücut losyonudur. Lavanta ve ylang ylang gibi güzel kokulu uçucu yağlar, hem zihninizi hem de bedeninizi zenginleştirecek süper rahatlatıcı nitelikler için seçilmiştir. Bu losyon ​​son derece nemlendiricidir. Ayrıca isterseniz hazırlayıp arkadaşlarınıza  hediye edebilirsiniz. Peki bu losyonu hazırlamak için nelere ihtiyacımız var?

Gece Kullanılan Vücut Losyonu İçin Neler Gerekli?

15 gr bal mumu

15 gr Kakao Yağı

50 gr Hindistan Cevizi Yağı

2 çorba kaşığı (30ml) Tatlı Badem Yağı

4 yemek kaşığı (60 ml) maden suyu

1/2 çay kaşığı  Lavanta  yağı

1/2 çay kaşığı  Ylang Ylang yağı

Gece Kullanılan Vücut Losyonu Nasıl Hazırlanır?

Paslanmaz çelik tencerede düşük ısıda, Hindistan cevizi, Tatlı Badem Yağı, kakao yağını ve balmumunu eritin. Hafif darbeler ile yağları çırpın. Tencereyi ısıdan alın ve krem ​​vücut sıcaklığına gelene , yani 37 derece olana kadar karıştırmaya devam edin. Soğuyan kreme, uçucu yağları (lavanta ve ylang ylang) ekleyin ve iyice karıştırın.
Serinleyip, kayganlaşana kadar yani losyon kıvamına gelene kadar karıştırın, bu işlem su ve yağın ayrılmasını önleyecektir. Ardından hava geçirmez kavanozlara boşaltın. Uçucu yağları korumak için kavanozlar karanlık bir yerde muhafaza edilmelidir. Yatmadan önce, kremi vücudun her yerine masaj yaparak uygulayın.

Bu konularda ilginizi çekebilir:

Evde Enerji İçeceği Nasıl Hazırlanır

Kurutulmuş Çiçek – Meyve Ve Baharatlardan Potpuri Hazırlama

Sivrisinek Kovucu Uçucu Yağlar Nelerdir?

Eldeki Çamaşır Suyu Kokusu Nasıl Çıkar?





“Ev Yapımı El Ve Vücut Losyonu Nasıl Yapılır?” üzerine 4 yorum

  1. Çok güzel bir konu. Eşime bu konuyu incelmesini ve uygulanasını tavsiye ettim. Tabii ki doğal olmasının yanında bana da ekonomik olarak yarar sağlayacak . Teşekkürler…..

    Yanıtla

Yorum yapın