Yumurta Kilo Vermenize Yardımcı Olur

Yumurta Kilo Vermenize Yardımcı Olur

Kilo vermek isteyen pek çok kişi yumurtanın yağ ve kalori ile dolu olduğuna inanır ve uzak durur. Uzmanlar, yumurtanın yağla dolu olduğunu, ancak kilo vermeyi teşvik edebilecek sağlıklı türden yağların olduğunu söylüyor. Haşlanmış  yumurtanın kalorisi düşüktür. Haşlanmış bir yumurtanın 80 kalori içerdiğini bilmek sizi şaşırtabilir! Kısaca, yumurta kilo vermek isteyen herkesin diyetine ekleyebileceği harika bir besindir. İkna olmadınız mı? Bu yazıyı okumaya devam edin ve yumurtayı günlük diyet programınıza ekleyin.

Peki, Yumurta Kilo Vermeye Nasıl Yardımcı Olur?  

1- Hepimiz biliyoruz ki fazla kalorileri yakmak için metabolizma hızının daha iyi çalışmasını sağlamalıyız. Yumurta metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olmasının birkaç nedeni var. Birincisi, çok iyi kolin kaynağıdır, metabolik hızı daha hızlı çalıştırmak için  önemli bir besindir. İkincisi, yumurtaların protein yüklü olduğu bir sır değildir ve sindirim sisteminizin sadece proteinin uygun şekilde sindirilmesini sağlamak için çok fazla kalori harcamasını gerektirir.

2- Yağsız kasların inşa edilmesine ve korunmasına yardımcı olur.  Yağsız kas oluşturmak  için yumurtaya  ihtiyacımız var. Yağsız kaslara sahip olmak özellikle istenmeyen kiloları vermek için harikadır. Çünkü bu kaslar 7/24  kalori yakar. Metabolizmayı hızlandırmak ve yağsız kasları inşa etmekten başka, yumurta aşırı yemek yemenizi önler.

3- Yumurta, yüksek kalitede protein yüklü olduğu için midenizde daha uzun kalır sizi yemek yemekten uzak tutar. Ayrıca, yumurta, doygunluğu arttırmada gerçekten çok iyi olan sağlıklı yağlar içerir.

Yumurta Kilo Vermenize Yardımcı Olur

4- Bazı araştırmalar protein yönünden zengin bir kahvaltı yemenin tokluk hissini arttırdığını göstermektedir. Bulgular ayrıca, protein açısından zengin bir kahvaltının günün geri kalanında kalori alımında bir azalmaya yol açtığını göstermektedir.

5- Uzmanlara göre, kan dolaşımındaki şeker seviyesindeki dalgalanmalar insanların sürekli aç hissetmelerine neden olabilir. İşte bu nedenle diyetinize yumurta eklemenin kan şekerinin neden olduğu doyumsuz açlıkla mücadele etmenize yardımcı olabilir. Yumurta, diğer sağlıklı kahvaltı yiyeceklerinin aksine şekersizdir . Yumurtada temel olarak karbonhidrat bulunmadığından, özellikle Tip 2 Diyabetli bireylerde kandaki glikoz seviyelerini normal tutmaya yardımcı olabilmektedir.

6- Sabahları yulaf ezmesi ve tam buğday ekmeği gibi kepekli tahıllarla yumurtaları yemek harika bir fikirdir.

7- Yumurtalar glisemik indekste de düşüktür, bu da düşük karbonhidrat diyeti için mükemmel bir seçimdir.

Not: 1 çay kaşığı tereyağı için yaklaşık 50 kalori dir. Yumurtalarınızı  tereyağında kızartırsanız, tereyağı kalorisinide eklemeyi unutmayın.

Bu konularda ilgini çekebilir

Yumurta Akını Çöpe Atmayın!Yumurta Akı Nasıl Muhafaza Edilir

Hangisi Sağlıklı: Bıldırcın Yumurtası mı? Tavuk yumurtası mı?

D Vitamini Nedir? D Vitamini İçeren Besinler Nelerdir?

Bağışıklık Sisteminini Güçlendirmenin Doğal Yolları





“Yumurta Kilo Vermenize Yardımcı Olur” üzerine 4 yorum

  1. Müthiş faydalar gerçekten . Konunuz okuyup uygulayanlar için faydalı olacaktır. Ellerinize sağlık.Yaradan ne yararlar sağlıyor da hep yiyip geçiyoruz farkında olmadan , nimete şükrü eda etmeden. Ama hiçbir zaman nimetlerden sorgulanacağımızı unutmayalım .

    Yanıtla

Yorum yapın