Salih Amel İşleyenlerin Mükafatı

Salih Amel İşleyenlerin Mükafatı

Kuranı kerimde salih amel işleyenlerin mükâfatlarını nasıl anlatıyor? Zümer Suresi 73. ve 74. Ayetin Mealinde iman edip salih amel işleyenlerin durumu anlatılır: 

Bismillâhirrahmânirrahîm

73- Rabb’lerine karşı gelmekten sakınanlar, bölük bölük cennete götürülürler. Oraya varıp kapılar açıldığında, bekçileri onlara, “Selâm size, hoş geldiniz! Temelli olarak buraya girin ” derler.

74- Onlar: “Bize verdiği sözde duran ve bizi buraya yerleştiren Allah’a hamd olsun. Cennette istediğiniz yerde oturabiliriz‘ derler. Yararlı iş işleyenlerin ücreti ne güzelmiş” derler.

Zümer Suresi 73. ve 74. Ayetin Tefsiri

73- Bu, çok güzel bir karşılama, hoş bir övgüdür. Nedeni de açıklanıyor: Siz arındınız; temizlendiniz. Siz tertemiz idiniz. Tertemiz olarak geldiniz. Cennette ancak güzellik vardır. Oraya ancak güzel, tertemiz olanlar girerler. Onlar, bu güzelim nimetler içinde sonsuza dek kalacaklardır.

Tam bu sırada cennetliklerin, Allah’ı övgü ve takdis ile yücelten terennümlerinin sesleri yükseliyor:

74- İşte sahiplenmeye, miras almaya değecek olan yer burasıdır. Onlar oraya diledikleri şekilde yerleşiyorlar. Orada dilediklerine kavuşuyorlar.

Yararlı iş işleyenlerin ücreti ne güzelmiş” derler.

Sahne, insanın içini korku, ürperti ve saygı ile dolduran bir telkinle sona eriyor. Bu sona eriş, sahnenin bütün havası ve gölgesiyle uyum içine giriyor. Tevhid suresi şahane bir uyum ile sona eriyor. Bütün bir varlık tam bir boyun eğiş ve teslimiyet içinde hamd ile Rabb’ine yöneliyor. Her canlı ve her varlık tam bir teslimiyet içinde hamd sözcüğünü dile getiriyor.

Kaynak : Fizilal’il Kur’an

Sizler için seçtiğimiz tavsiye konular:

Takva Nedir ? Takva Ehli Kimlerdir ?

Kimsenin Kınamasına Aldırmazlar

İbadetin Anlam Ve Önemi

İbadur Rahman- Rahman’ın Seçilmiş Kulları Kimdir?

Cennetteki Müttakîler Nasıldırlar?

Rızkı Veren O’dur – Hesapsız Rızık Kimedir?

Kur’an Allah’dan Başkası Tarafından Gelmiş Olsa İdi

Cennetteki Reyyan Kapısından Kimler Girecek

İyilik Mertebesine Kimler Ulaşır?

Makbul Olan Sabır Nedir? Makbul Olan Sabır Nasıldır?





“Salih Amel İşleyenlerin Mükafatı” üzerine 2 yorum

  1. Vipde nasıl dünya hayatında kendi kuralları içindekileri karşılanıyorsa ahiret hayatında da melekler Rabbin buyruklarını yerine getirenleri selamla karşılıyorlar. Ne güzel bir karşılama ve ne güzel sonu olmayan tahmin ötesi nimetlerle dolu gelecek…….

    Yanıtla

Yorum yapın