Köri-Curry-Köri Yaprağı-Kadi Patta- Köri’nin Yararları

Köri nedir, köri yaprağı’nın faydası nedir, köri’nin faydaları nelerdir bu makalemizde sizler ile paylaşıyoruz.

Köri-Curry-Köri Yaprağı-Kadi Patta- Köri'nin Yararları

Köri, curry powder, köri tozu, curry isimleri ile anılır. Çarşı, pazar ve aktarlarda (baharatçılarda) karşılaştığımız köri baharatının hikayesi.

Köri tozu Güney Asya mutfağına özgüdür. Hindistan’da orjinal ismi kadi patta ‘dır. Köri 19. ve 20. yüzyıllarda sömürgeciler tarafından keşfedildikten sonra çeşni olarak dünyanın diğer bölgelerinde popüler olmaya başlamıştı. 20. yüzyılın ortalarında, Hint mutfağı küresel olarak daha popüler hale geldi. Köri ve daha sonra köri tozu yaygın olarak bulunmaya  ve tüketilmeye başladı.

Köri Tozu’nun Faydaları

MS, Parkinson ve Alzheimer Hastalığını Önler: Zerdeçal, köri tozunun en değerli baharat bileşenidir. Zerdeçalın bileşenlerinden biri de curcumin(kurkumin) maddesidir.curcumin(kurkumin) güçlü antioksidan özelliği sebebi ile MS diye bilinen (Multiple Skleroz) Hastalığı , Alzheimer ve Parkinson’a faydalıdır. Zerdeçal ayrıca, kök hücreleri, yeni beyin hücrelerini oluşturmaya teşvik ederek bu tür nörodejeneratif koşullara da yardımcı olabilecek kimyasal turmeron içerir.

Kanseri önlemeye yardımcı olabilir: Araştırmalara göre, Köri tozunun antikarsinojen özelliklere sahip olduğu ve kanser açısından ümit verici sonuçlar verdiği söylenmiştir.

Enflamasyonu azaltır, Ağrı ve İltihabı Giderir: Yine köri’nin içindeki bu harika baharat, Ayurveda tıbbında yüzyıllarca, iltihaplanma, ağrı ve romatoid artritin tedavisinde yardımcı olmak için kullanılmıştır.

Bağışıklığı artırır: Güçlü bir bağışıklık sistemi, sizi kış aylarında görülen soğuk algınlığından hayatı tehdit eden kanser ve viral hastalıklara kadar her şeyden korumaya yardımcı olacaktır.

Kemikleri geliştirir, güçlendirir.

Kalp Sağlığını Korur.

Tansiyonü düşürebilir.

Anemiyi (kansızlığa) iyi gelir.

Antibakteriyeldir.Bağırsak enfeksiyonları ile mücadelede eder.

Sindirim sistemine faydalıdır.( Hazımsızlık ve sindirime yardımcı olur.)

Bağışıklık sisteminizi bakteriyel maddelere karşı savunur.

Doyurucudur ve çay ile tüketildiğinde kilo vermeye yardımcı olur.

Karaciğerde iltihaplanma, soğuk algınlığı, çıban, epilepsi, astım, baş dönmesi gibi hastalıklarda iyileşmesine yardımcı olur.

Vücuttaki biriken zararlı maddeleri atar.

Sabah bulantısı ve mide bulantısını hafifletir.

Bakteri ortadan kaldırır.

Şeker hastaları için faydalıdır.

Stresi azaltır.

Hafızayı geliştirir.

Yaşlanma Karşıtı – Köri tozunda bulunan bol miktarda antioksidan sayesinde oksidatif stres ve hasarın önlenmesi mümkün olur.

Kan şekeri seviyelerini düşürür:

Saç Dökülmesini Azaltın: Beta-karoten ve protein açısından zengin olan köri yaprakları, saçlarınızı kalınlaştırmak için mükemmeldir. Köri yapraklarının saç üzerinde kullanılması saçın daha yoğun ve kalın olmasına yardımcı olur

Metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı olur.

Dikkat:

Köri tozu, bir kişinin diyetinin lezzetli ve besleyici bir parçasıdır. Ancak aynı zamanda birkaç olası ters etkisi de vardır.

Köri tozu kanın pıhtılaşmasını önler. Bu nedenle zaten kan inceltici kullanıyorsanız, aşırı kanama tehlikesini ortadan kaldırmak için doktorunuza danışmalısınız.

Köri tozunun safra kesesi veya önceden safra kesesinde sorun olan kişilere rahatsızlık verme ihtimali vardır. Sağlıklı bir safra kesesi olan insanlar için bir zararı yoktur. Ancak safra kesesi taşları veya tıkanmış safra kanalları olanlar için acı verici olan safra kesesi kasılmalarını uyarır.

Video İzle:

Zerdeçal Lekesi Giysilerden Nasıl Temizlenir?

Zerdeçalın Yan Etkileri Nelerdir Ve Nasıl Önlenir?

Çemen Tozu Nedir Ve Nerelerde Kullanılır

Yayınlanma tarihi: 10 Temmuz- editlenme tarihi 07-03-2021





“Köri-Curry-Köri Yaprağı-Kadi Patta- Köri’nin Yararları” üzerine 6 yorum

  1. Çok lezzetli bir baharat için böyle güzel yararları öğrenmek beni çok sevindirdi. Rabbim şifasını herkese nasibeylesin.

    Cevapla
  2. Ellerinize sağlık bukadar faydalı olduğunu bilmiyordum almanlar genellikle sosis ile bunu tüketiyorlar

    Cevapla

Yorum yapın