Baş Ağrısının Nedeni – Baş Ağrısı İçin Doğal Çözümler

Baş Ağrısı İçin Doğal Çözümler

Baş ağrısı, tüm yaş gruplarındaki bireyleri etkileyen yaygın sağlık sorunları arasındadır. Baş ağrısına tutulduğumuzda hemen bir ilaç almak isteriz. İlaç almadan ağrıları hafifletmek için yapabileceğiniz birkaç doğal yöntem vardır.

Baş Ağrısının Nedeni:

Baş ağrılarının nedenleri;  baştaki fizyolojik değişiklikler, kan damarlarının daralması, genetik nedenler, aşırı sigara, aşırı alkol kullanımı, dehidrasyon (vücudun su kaybı), aşırı uyku, aşırı uykusuzluk, göz yorgunluğu, boyun gerginliği gibi diğer faktörlerle tetiklenebilir.

İlaç kullanmadan baş ağrısını geçirmenin yolları nelerdir?

Bireyler genellikle baş ağrısından kurtulmak için ağrı kesici kullanırlar. Bunun yerine baş ağrılarının tedavisinde faydalı olabilecek birkaç doğal ilacı denemeliler.

Baş ağrısı için en iyi doğal ilaçlar nelerdir? Baş Ağrılarından Kurtulmak İçin Etkili 10 Doğal Çare

1- İçme Suyu

Yetersiz hidrasyon  baş ağrısına yol açabilir. Çalışmalar kronik dehidrasyonun gerginlik baş ağrıları ve migrenlerin ortak bir nedeni olduğunu göstermiştir.

Üstelik, susuz kalmış olmak konsantrasyonu bozabilir ve sinirlenmeye neden olabilir, bu da semptomlarınızın daha da kötü görünmesini sağlar.

Dehidrasyonun neden  olduğu  baş ağrısından kaçınmak için , gün boyunca yeterince su içmeye ve su açısından zengin yiyecekler yemeye odaklanın.

2- Nane çayı

Nane içindeki mentol ve menthone baş ağrısını hafifletmede çok etkilidir.

Nane çayı hazırlayın ve baş ağrısını yatıştırmak için alnınıza ve şakaklarınıza uygulayın. Nane çayı ile birlikte kişniş çayı da baş ağrısı tedavisinde etkilidir.

3- Zencefil

Zencefil kökü, antioksidanlar ve antienflamatuar maddeler de dahil olmak üzere birçok faydalı bileşik içerir.

Zencefil baştaki kan damarlarının iltihaplanmasının azaltılmasında ve baş ağrısından kurtulmada yararlıdır.

Zencefil suyunu limon suyuyla karıştırın ve karışımı bir veya iki kez için.

Bir başka yolu, bir çay kaşığı kuru zencefil tozu ve iki yemek kaşığı suyu karıştırın ve alnın üzerine birkaç dakika  uygulayın.

Zencefil tozu veya taze zencefili  suda kaynatıp buharın solunması mümkündür.

4- Nane yağı

Nane, baş ağrısına neden olan tıkalı kan damarlarını açmaya yardımcı olan mentol içerir. Aynı zamanda sakinleştirici ve yatıştırıcı etkileri vardır.

Üç damla nane yağını bir çorba kaşığı badem yağı, zeytinyağı ile  veya sadece su ile karıştırın. Alnınıza ve şakaklarınıza masaj yapın. Alternatif olarak, ezilmiş taze nane yapraklarını alnınıza da uygulayabilirsiniz.

Kaynar suya birkaç damla nane yağı ekleyerek de buhar işlemine karar verebilirsiniz.

5- Fesleğen

Fesleğen, kas gevşetici görevi görür ve gergin kasların neden olduğu hafif baş ağrılarının tedavisinde yardımcı olabilir. Aynı zamanda sakinleştirici ve analjezik etkileri vardır.

Çay hazırlarken üç veya dört taze fesleğen yaprağını kaynar suda karıştırın. Ayrıca çaya biraz bal da ekleyebilirsiniz.

Birkaç fesleğen yaprağı veya birkaç damla fesleğen yağı ile suyu kaynatıp buhar işlemine devam edebilirsiniz.

İsteğe bağlı olarak taze fesleğen yaprağı çiğneyin veya alnınıza badem  yağı ile karıştırılmış fesleğen yağıyla masaj yapın.

6- Lavanta yağı

Sadece lavanta yağının yatıştırıcı kokusunu solumak, gerginlik baş ağrısını hafifletmeye yardımcı olabilir. Ayrıca migren semptomlarının iyileşmesine de yardımcı olabilir.

Kaynar suya birkaç damla lavanta yağı ekleyin ve buharı içinize çekin.

Alternatif olarak iki veya üç damla lavanta esansiyel yağını bir yemek kaşığı badem yağı veya zeytinyağı ile karıştırın ve alnınıza bununla masaj yapın.

Lavanta yağını ağızdan almaktan kaçının.

7- Buz paketi

Buz, baş ağrısına katkıda bulunan iltihabı azaltmaya yardımcı olur. Ayrıca, ağrı üzerinde uyuşukluk etkisi vardır.

Boynunuzun arkasına buz torbası uygulamak, migren baş ağrısından kurtulmanızı sağlar.

Ayrıca, başınızın üzerine buz gibi suya batırılmış bir bezi beş dakika boyunca da yerleştirebilirsiniz.

8- Biberiye

Biberiye yağındaki rosmarinik asit, baş ağrılarının tedavisinde yararlı olan yatıştırıcı ve antienflamatuar özelliklere sahiptir.

Bir yemek kaşığı tatlı badem yağı  ile  birkaç damla biberiye yağı ile karıştırıp alnınıza ve şakaklarınıza masaj yapın.

Alternatif olarak, bir çay kaşığı ezilmiş biberiye yaprağı ve bir çay kaşığı ezilmiş adaçayı yaprağı bir bardak suda kaynatılarak bir bitkisel çay yapılır. Çay oda sıcaklığına soğumaya bırakılır ve içilir.

9- Karanfil

Karanfil, gevşetici ve ağrı giderici özellikleri göz önüne alındığında, gerginlik ağrıları hafifletmek için kullanışlıdır.

Bir kaç  karanfili bir poşete veya temiz bir mendile koyun ve ezin. Baş ağrınız olduğunda, ağrıdan bir miktar rahatlama elde edene kadar ezilmiş karanfil kokusunu teneffüs edin.

Alternatif olarak iki damla karanfil yağını, bir yemek kaşığı tatlı badem yağının içerisine koyabilir ve alnınıza ve şakaklarınıza masaj yapabilirsiniz.

10- Elma

Elma ve  elma sirkesi, vücuttaki asit ve alkali seviyelerini dengeleyebilecek özelliklere sahip olup baş ağrısından kurtulma sağlar.

Elmayı çiğ olarak yenebilir veya bir bardak su içinde karıştırılmış biraz elma sirkesi içilebilir.

Erik Suyunun İnanılmaz Faydaları Nelerdir?

Elma Sirkesinin Sağlığa Faydaları Ve Zararları Nedir

Yayınlanma tarihi: 11 Tem 2019-editlenme tarihi: 28-09-2020





“Baş Ağrısının Nedeni – Baş Ağrısı İçin Doğal Çözümler” üzerine 10 yorum

  1. Sık başımız ağrıyor. Her seferinde ilaca sarılmaktansa bu önerdiğiniz doğal yolları denemekte de fayda vardır sanırım..

    Yanıtla

Yorum yapın