Bal Kabağı Çekirdeğini Atma! Kabak Çekirdeği Nasıl Kavrulur?

Kabak Çekirdeği Nasıl Kavrulur?

Kabak Çekirdeği sağlıklı kan damarlarını korumaya ve kandaki sağlıksız kolesterolü düşürmeye yardımcı olan yüksek düzeyde esansiyel yağ asitlerine sahiptir. Kabak çekirdekleri, mükemmel bir protein, sağlıklı yağ ve faydalı lif kaynağı oldukları için besleyici ve güçlüdürler. Bu harika tohumlar hem erkekler hem de kadınlar için besleyici atıştırmalıklar olarak tüketilebilirler. Olumsuz yan etkisi olmamasına rağmen, günde 28 gram kabak çekirdeği tüketmek makul bir miktar olarak önerilir. Bir çorba kaşığı kabak çekirdeğinde neredeyse 1 mg çinko ve 40 mg magnezyum içerir, bu da günlük önerilen alım miktarınızın yaklaşık % 20’sine eşittir. Sonbahar ile birlikte tatlı bir lezzet olan bal kabağının tohumlarını yani kabak çekirdeklerini atmayın. Bu şifa dolu tohumları kavurabilirsiniz. Peki kabak çekirdeği nasıl kavrulur?

Bal kabaklarının çekirdekleri nasıl kavrulur? Kabak Çekirdeğini Kavurma yöntemi.

Çoğu marketlerden ve kuruyemişçilerden kavrulmuş kabak çekirdeği satın alabilseniz de, taze kabak çekirdeğini kendinizde kavurabilirsiniz. Özelliklede bal kabağın içerisinden çekirdekler çıkmış ise…

Kabak çekirdeğini nasıl mükemmel bir şekilde hazırlayıp kavurabilirsiniz? İşte adımlar:

Tüm kabak çekirdeklerini balkabağının ortasından çıkardıktan sonra, onlara yapışmış olabilecek fazla posayı çıkarmak için bir kağıt havluyla silin.

Bal kabaklarının çekirdekleri nasıl kavrulur?

Çekirdekleri bir süzgeç içinde yıkayın ve gece boyunca kuruması için kağıt havlu üzerine eşit şekilde yayın.

Tamamen kuruduktan sonra, çekirdekleri ince bir tabaka zeytinyağı veya fındık yağı sürün. Yağda hafifçe kaplandıklarından emin olun.  Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine mümkün olduğunca düz olarak tek bir sıra halinde yerleştirin. İsterseniz tuz serpin.  Çekirdekleri önceden ısıtılmış 75 derece fırında 15 ila 20 dakika hafifçe kavurun.

Çekirdeklerdeki yağ yapısının kaybolmaması için 20 dakikalık kavurma süresinin aşılmaması önemlidir. Yemeden önce ise kabak çekirdeğinin tamamen soğumasını bekleyin.

Aşağıda Tavsiye konularımızın linkleri vardır,  tıklayıp okuyabilirsiniz:

Kabak Çekirdeği Faydaları Nelerdir?-Pumpkin Seeds

Juglans Regia – Cevizin Faydaları Nelerdir?

Pinus pinea – Çam Fıstığının Faydaları Nelerdir?

Brezilya Fındığı Faydaları – Brezilya Cevizi- Fıstığı Nedir

Kaju – Kaju Elması- Cashew – Kajunun Faydaları Nelerdir?

 





“Bal Kabağı Çekirdeğini Atma! Kabak Çekirdeği Nasıl Kavrulur?” üzerine 4 yorum

Yorum yapın