Kışın Tatlı Turuncusu Bal Kabağı Hakkında Bilmedikleriniz

Kışın Tatlı Turuncusu Bal Kabağı Hakkında Bilmedikleriniz

Kışın tatlı turuncusu bal kabağı, sebze değil bilimsel olarak meyve sınıfındadır. Çünkü tohum içerir. Balkabağı’nın söylenen diğer  isimleri adapazarı kabağı, helvacı kabağı ve testere kabağıdır. Testere kabağı’nın dış kabuğu daha serttir. Testere yada bıçkılı bir bıçakla kesildiği için adı testere kabağı olduğunu düşünüyorum. Helvacı kabağı ise testere kabağına göre içi daha fazla turuncu olur yani da koyu renkli ve daha yumuşaktır. Piştiğinde daha yumuşak ve lifli oluyor ise o kabak türü helvacı kabağı sınıfındandır.

Balkabağı, en iyi bilinen beta-karoten kaynaklarından biridir. Beta karoten güçlü bir antioksidandır. Ayrıca turuncu sebze ve meyvelere canlı renklerini verir. Beta-karoten içeren bir besin yediğimizde vücudumuz, beta karoteni A vitamine dönüşür.  Beta-karoten bakımından zengin gıdalar tüketmek, belirli kanser türlerini gelişme riskini azaltabilir.  Astım ve kalp hastalıklarına karşı koruma sağlayabilir ve yaşlanma ve vücut dejenerasyonunu geciktirebilir.

Bal kabağının ayrıntılı olarak faydalarını öğrenmek için makale sonundaki linke tıklayabilirsiniz. 

Bal kabağı ile neler yapılır?

Balkabağının tatlılara, çorbalara, salatalara, sebze sotelerine, Smoothie’ye, kahvaltılık yulaf  ezmesine, yoğurtlu dip sosların içine, peynirli makarna soslarına, krep, waffle, nohutlu yahnilerin içine ekleyebilirsiniz. Ayrıca bal kabağı ile yüz maskeleri de yapabilirsiniz.

Balkabağını, unlu mamullere, ekmeklere, keklere, kurabiyelere ekleyebilirsiniz.

Balkabağının tatlısını yaparken dikkat edilmesi gereken bir püf noktası var. Balkabaklarını bir gece şekeri ile birlikte bekletmek. Çünkü kabak kendi suyunu salacak ve kolay pişecektir. Ekstradan su dökülmediği içinde daha sağlıklı olacaktır.

Balkabağı alırken dikkat edilmesi gerekenler:

-Balkabağı seçerken sert olanlarını seçmeniz gerekir.

-Balkabağının birkaç santim sapı olmalı, büyük sert ve ağır olmalıdır.

-Kesilmemiş kabaklar serin ve karanlık bir yerde 2 aya kadar muhafaza edilebilir.

-Balkabağını tüketirken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur soyulmuş balkabağı alınmamasıdır. Balkabağını yemeden önce soyulması ve doğranması  tavsiye edilir.

-Balkabağını soyarken keskin bir ekmek bıçağı ile dış kabuğunu hafif alıp kalan kısmını ise salatalık soyacağı ile aldığınız zaman hiç zorlanmadığınızı  fark edeceksiniz.

Bu konularda ilginizi çekebilir::

Turuncu Şifa Kaynağı Bal Kabağı -Balkabağı’nın Faydaları

Kabak Çekirdeği Faydaları Nelerdir?-Pumpkin Seeds-

Bal Kabağı Çekirdeğini Atma! Kabak Çekirdeği Nasıl Kavrulur?

Kumkuat’dan Neler Yapılır? Kamkat Nasıl Seçilir Ve Saklanır?

Kumkuat – Kamkat – Altın Portakal Nedir?





“Kışın Tatlı Turuncusu Bal Kabağı Hakkında Bilmedikleriniz” üzerine 4 yorum

  1. Tatlısını çok seviyorum. Sadece seviyordum . Faydasını sizden öğrenince daha da bir sevgim arttı.

    Yanıtla

Yorum yapın