Bu meyve artık dünyanın birçok yerinde yetişiyor. 350’den fazla farklı Cennet hurması (Diospyros) türü mevcuttur. Hem Asya hem de ABD’de en yaygın olarak yetiştirilen tür, Japon veya Trabzon hurması olarak da bilinen Diospyros kaki‘dir.
Trabzon Hurması Suyu Nasıl Yapılır
2-3 tane büyük ve taze hurmayı temizleyin ve iyice yıkayın. Temiz bir havlu üzerine alın ve iyice kurutun. Hurmada yaprak varsa, bunları yavaşça çıkarın.
Ardından, keskin bir bıçak yardımıyla bunları iki yarıya bölün. Ayrıca, küçük bir kaşık kullanarak da meyvenin içini çıkartın. İsterseniz, meyvenin suyunu sıkmadan önce hurmaları soyup kesebilirsinizde.
Hurma parçalarını bir karıştırıcıya koyun. Yarım bardak su ekleyin. İyice karıştırın ve orta kıvamda pürüzsüz bir meyve suyu elde edin.
Daha koyu bir içecek istiyorsanız, sadece su eklemeyin ve hurma parçalarını iyice karıştırın. Bundan sonra, bir elek üzerine aktarın ve suyunu parmaklarınızla veya bir kaşıkla bastırarak sıkın bir kaseye alın. Taze ve besleyici hurma suyunuz hazır.
Trabzon hurmasının besin içeriği:
Karbonhidratlar, Lif, Şeker, A vitamini, C vitamini, E vitamini, K vitamini, tiamin, b 2 vitamini (riboflavin), Niasin, B-6 Vitamini (piridoksin) , Folat, Potasyum, Bakır, Manganez, magnezyum , fosfor içerir. Meyvenin içinde neredeyse hiç yağ yoktur.
Bu makalelerde ilgini çekebilir:
Trabzon hurması nedir? Japon Hurması’nın Çeşitleri
Diospyros kaki : Japon Hurması-Trabzon Hurmasının Faydaları
Trabzon Hurması – Cennet Elması Nasıl Seçilir?
Kışın Tatlı Turuncusu Bal Kabağı Hakkında Bilmedikleriniz
Kışın Mis Kokulu Meyvesi Ayvanın Faydaları
Turuncu Şifa Kaynağı Bal Kabağı -Balkabağı’nın Faydaları
Havuç Suyu Neye İyi Gelir? Havuç Suyunun Faydaları Nelerdir?
Hiç yapmadım inşallah yapacağım
@Derya
İnşaallah yaparsınız ve beğenirsiniz. Şifa olsun.
hiç denememiştim. Artık hanıma bir ricamız olacak.
@sarıyerli
yapar bence . afiyet olsun