Mango Nedir? Mango Nasıl Kesilir? Mango Nasıl Saklanır?

Mango Nedir? Mango Nasıl Kesilir? Mango Nasıl Saklanır?

Mango nedir?

Mango Güney Asya’ya özgü olan bilimsel ismi Mangifera indica olan tropikal bir meyvedir. Ve bilimsel isminden de anlaşılacağı gibi Mango, Hindistan, Pakistan ve Filipinler’in milli meyvesidir ve ayrıca Bangladeş’in milli ağacıdır. Ancak şimdi ABD, Meksika ve Karayipler de dahil olmak üzere diğer ülkelerde yetiştirilmektedir. Mangonun çok çeşidi vardır, ama hepsinden en popüler olanı Alphonso’dur. Mango, dolgun ve oval şekilli ve yaklaşık bir greyfurt büyüklüğündedir. Çeşitliliğe bağlı olarak sarıdan yeşile, kırmızı-yeşile kadar değişir. Üstündeki kabuğu ve içindeki çıkan çekirdeği yenmez. Mangoyu boyundan kesip içindeki yumuşak, yenilebilir sarı kısmı avokado gibi bir kaşık yardımı ile çıkartabilirsiniz.

Mango Meyvesinin Faydaları Nelerdir? Mango Nasıl Kesilir

Mango nasıl seçilir? Mango nasıl saklanır?

1- Birçok kişi satın alırken parlak sarı, kırmızı veya turuncu tonlarını arar. Bununla birlikte, bazı mango çeşitlerinin olgunlaştıklarında bu renklere dönüşmediğini belirtmek önemlidir. Yeşil mangolar Tayland, Hindistan ve Malezya’da popülerdir. Yeşil mangolarda olgunlaşma belirtisini ararken, tatlı bir aroma ve yumuşak olup olmadığını kontrol ederek anlamaya çalışın Meyve ne kadar büyük olursa, meyvenin çekirdek oranı da o kadar büyük olur.

Mango nasıl kesilir?

1- Mangoyu dikey olarak 2 ‘ye kesin . Ortada çekirdeği olduğunu unutmayın. Hafifçe küplere kesin ve kaşık ile yada bıçak ile çıkartın.

Mango, nerelerde kullanılır?

1- Meyve tatlı veya tuzlu herhangi bir öğüne dahil edilebilir.

2- Mangoyu , bir öğün olarak yoğurt ve yulaf ile birlikte tüketebilirisniz.

3- Mango küplerini meyve salatası veya tatlıya da ekleyebilirsiniz. ( Dondurma, puding, yoğurt gibi.)

4- Mango’yu bir smoothie ile birlikte tüketebilirsiniz.

5- Kinoa veya yabani pirinç gibi tam tahıllar ile birlikte yenilebilir.

Mangonun besinsel içerikleri nelerdir ? Mangodaki vitamin ve mineraller:

Mango, lifli bir meyvedir ve A ve C vitaminleri için mükemmel bir kaynaktır. Ayrıca folat, B6, demir, kalsiyum, çinko, E vitamini, karbonhidrat, protein, yağ, lif, K vitamini, bakır, selenyum, potasyum, folat, riboflavin, tiamin, niasin, magnezyum, pantotenik asit, zeaksantin, kuersetin , astragalin ve beta-karoten gibi güçlü antioksidan kaynağıdır, ayrıca gallotanninler ve mangiferin gibi bazı fitokimyasallarda içerir.





“Mango Nedir? Mango Nasıl Kesilir? Mango Nasıl Saklanır?” üzerine 4 yorum

Yorum yapın