Karbonat’ın Yararı Ve Karbonat’ın Faydalı Kullanım Alanları

Karbonat, mutfakta kek-kurabiye haricinde kullanabileceğiniz pek çok özelliğe sahiptir. Gerek mutfakta gerekse temizlikte bile kullanabilirsiniz. Peki Karbonat’ın Yararları Ve Karbonat’ın Faydalı Kullanım Alanları Nerelerdir?

Karbonat'ın Yararı Ve Karbonat'ın Faydalı Kullanım Alanları

Gargara:

Karbonat iyi bir ağız hijyeni temizliğinde mükemmeldir. Diş fırçalama sırasında yetişemediğiniz dişlere, diş etlerine kolayca ulaşır. Nefesinizi tazelemeye yardımcı olabilir ve antibakteriyel ve antimikrobiyal özellikler sağlar.

Kabartma tozu ile gargara nasıl yapılır?

Yarım bardak ılık suya yarım çay kaşığı kabartma tozu ekleyin ve ardından ağız gargalarındaki gibi ağzınızı karbonatlı su ile çalkalayın.

Ağız yarası

Ağzınızın içinde oluşan yara- aftlar’ada karbonatlı su yararlıdır. Yukarıdaki gargara tarifini hazırlayıp ağzınızı çalkalayabilirsiniz. Ayrıca ağız ve diş kokuları da önlenmiş olacaktır.

Çatlayan ve Yorgun Ayaklar İçin:

Karbonat kuruyan, çatlayan veya yorgun ayaklara çok iyi gelir. Sıcak suya karbonat ve sirke döküp ayaklarınızı içinde 20 dakika bekletin, çıkarttığınızda pamuk gibi olurlar.

Böcek ısırıkları:

Kaşıntılı cildi rahatlatmak için kabartma tozu banyosu önerilir. Bu banyolar özellikle böcek ısırıklarından ve arı sokmalarından kaynaklanan kaşıntılar da etkilidir. Kabartma tozunu banyoda kullanmak için, ılık bir suya 1-2 bardak kabartma tozu ekleyin. Etkilenen bölgenin iyice ıslandığından emin olun. Daha belirgin alanlar için, kabartma tozu ve biraz su içeren bir macun yapın. Etkilenen bölgeye kalın bir macun tabakası sürün.

Nasırları tedavi edebilir

Nasır, uzun süre sürtünme veya basıncın neden olduğu sertleşmiş deridir. Nasırın sebepleri sık ​​yürüyüş, bahçecilik veya spordur. Nasır ciddi bir sağlık sorunu olmasa da, üzerindeki baskı ağrı ve rahatsızlığa neden olabilir.

Rutubet ve Küf Kokuları İçin:

Elbise dolabınızda rutubet ve küf kokusu varsa ve naftalin kokusunu da sevmiyorsanız dolabınızı bir köşesinde ağzı açık şekilde kavanozda karbonat bulundurun.

Doğal Ayakkabı Kokusu Giderici

Kokmuş ayakkabılara sahip olmak oldukça utanç verici olabilecek yaygın bir sorundur. Çözümü elbette karbonat. İki yemek kaşığı karbonatı tülbent veya ince kumaş parçalarına dökün. Bezleri bir lastik bant veya ip ile sabitleyin ve ayakkabının içine yerleştirin. Ayakkabılarınızı giymek istediğinizde karbonat torbalarını çıkarın.

Karbonat ile Oda Parfümü yapabilirsiniz:

Oda spreylerinin tümü kötü kokuları ortadan kaldırmaz. Aksine bazen kötü kokuyu ortaya çıkartabilirken astım gibi allerjiniz varsa bu kokular rahatsız bile edebilir.

Karbonat ile oda spreyi hazırlama:

1/3 fincan karbonat
En sevdiğiniz uçucu yağlardan 10–15 damla

Karbonat ve esansiyel yağları kavanoza ekleyin. Kavonozun üzerini bir tül ile kapatın ve lastik geçirin. Kokuyu etrafa yaymak için, kavanozu sallayın.

Çamaşırları beyazlatmanın yolu:

Karbonat, çamaşırlarınızı beyazlatmanın en ucuz yollarından biridir.  Çamaşırlarınız daha temiz ve kimyasal artıklardan uzak kalmış olacaktır. Normal deterjan miktarınıza yarım bardak karbonat ekleyin. Kir ve lekeleri çıkarmaya yardımcı olan çözünür bir tuz olduğu için lekelerdeki asitlerle etkileşime girer ve çamaşırlardaki lekeleri temizler. Aynı zamanda suyu yumuşatmaya yardımcı olur, bu da normalden daha az deterjan gerekebileceği anlamına gelir.

Naftalin yerine karbonat:

Naftalini sevmeyenler rutubet ve küf kokusuna karşı karbonat kullanabilirler. Bir kavanozun içine karbonat koyun ağzı açık bir şekilde dolabın uygun bir yerine koyun.

Aşağıdaki konularda ilginizi çekebilir:

Doğal Temizleyici Karbonat Nasıl Ve Nerelerde Kullanılır? 

Zerdeçal Lekesi Giysilerden Nasıl Temizlenir?

Ayakkabının Altına Yapışan Sakız Nasıl Temizlenir

Yayınlanma tarihi: 19 Tem 2019-güncellenme tarihi : 21-03-2021





“Karbonat’ın Yararı Ve Karbonat’ın Faydalı Kullanım Alanları” üzerine 6 yorum

  1. Karbonatın bu kadar değişik kullanım alanı olduğuna hayret ettim. Öğrenmek güzel birşey. Emeğinize teşekkürler…..

    Cevapla

Yorum yapın