Kestanenin Faydaları Nelerdir?

Kış geldi mi kestanenin yeri ayrıdır. Ayrıca kestanenin içerdiği vitaminler ve mineraller sağlık açısından çok faydalıdır. Kestanenin sağlık İçin fayları nelerdir? 

Kestanenin Faydaları Nelerdir?

Kestane’nin Faydaları:

Bağışıklığı artırır

Kestane, bağışıklığımızı doğal olarak artırmaya yardımcı olan antioksidanlarla yüklüdür. Vücudumuzda bulunan serbest radikallerin neden olduğu zararların önlenmesinde hayati önem taşıyan tanen, fenolik, yağ asitleri, A ve C vitamini, çinko ve bakır içerir.

Kan Basıncını Kontrol Eder.

Potasyum, vücudunuzdaki su hareketini kontrol eder ve sodyumun etkilerini durdurur. Potasyum aynı zamanda bir damar genişletici olarak işlev görür. Kan akışını arttırır ve daralmış kan damarları ve arterleri üzerindeki gerginliği serbest bırakır. Kan basıncındaki bu azalma, kalp krizi ve inme riskinizi azaltırken, genel kardiyovasküler sağlığınızı artırmanıza yardımcı olabilir.

Kalbinizi Korur.

Kestane içinde yüksek konsantrasyonlarda bulunan iyi yağlar sayesinde vücuttaki inflamasyonu azaltır, kolesterolü dengelemeye yardımcı olur ve vücudunuzdaki ateroskleroz ve kan pıhtıları riskini azaltır.
Kalp krizi, inme ve koroner kalp hastalıkları riskinizi daha da azaltır. Ayrıca kestane, kalp için çok önemli olan zengin bir potasyum kaynağıdır.

Sindirim Sistemi Sağlığına faydalıdır.

Kestane yüksek lif içeriğine sahiptir. Diyet lifi çözülebilir ve çözülemez olarak 2 halde bulunmaktadır. Çözünür suda emilir, daha sonra bağırsaklarda jel benzeri bir kıvam oluşturur. Bu tip kolesterolü azaltmaya ve kan şekeri düzeylerini stabilize etmeye yardımcı olur.
Çözülemez lif dışkınızda toplu olarak biriktirirken, hızlı bir şekilde sistemden geçmesine yardımcı olur. Bu süreç kabızlık ve bağırsak komplikasyonları riskini azaltmaya yardımcı olur.

Beyin Fonksiyonunu Geliştirir

Beyin algısı ve işlevi, kestane tüketimi ile çeşitli şekillerde gelişmektedir. Kestane, thiamine, B6 vitamini, riboflavin ve folat dahil olmak üzere çeşitli B vitaminlerinde bol miktarda bulunur. Bu vitaminler beyninizi sağlıklı tutmak ve hastalığa karşı korumak için gereklidir.
Ayrıca, kestane içinde bulunan potasyum beyne kan akışını arttırmaya ve iyi sinir sistemi sağlığını geliştirmeye, konsantrasyonu ve hafızayı arttırmaya yardımcı olabilir. Beyin sağlığını koruyan mineral zengini kestane Alzheimer hastalığını da önleyici etkisi vardır.

Kemik Sağlığını Artırır.

Sadece 10 kestane tüm gün için ihtiyaç duyduğunuz manganezin yüzde 50’sini karşılar. Manganez normal hücre fonksiyonu için gerekli olan inanılmaz derecede önemli bir mineraldir. Bazı çalışmalar, manganezin kemik sağlığında da merkezi bir rol oynayabileceğini ve bazı hastalıklardan korunma sağlayabileceğini göstermiştir.
Manganezin yaklaşık yüzde 43’ü kemiklerde saklanır.

Diğer kemik yapım mineralleriyle birlikte manganez almak, özellikle yaşlı kadınlarda kemik kaybını önlemeye yardımcı olabilir. Beslenmenize kestane eklemek, kemiklerinizi güçlü tutmaya ve osteoporozu önlemeye yardımcı olabilir.

Kırmızı Kan Hücrelerini Arttırır.

Kestane, yeşil yapraklı sebzeler gibi folat bakımından zengindir ,bu da oldukça nadir fakat benzersiz bir özelliktir. Folik asit kırmızı kan hücrelerinin oluşumu ve DNA sentezi için gereklidir.

Kronik Hastalıkları Önler

Her türden kronik hastalığa, hücresel solunumun doğal yan ürünleri olan serbest radikallerin salınması neden olur. Bunlar sağlıklı hücrelerin mutasyona uğramasına neden olarak kansere, oksidatif strese ve bir dizi kronik hastalığa neden olabilir. Kestane, serbest radikallerle savaşabilen ve kanser riskini azaltabilen manganez içerir.

Kestane Nasıl Tüketilir?

Kestanenin kavrularak tüketilmesi en popüleridir. Evde fırında kestane yapabilirsiniz. Tarif için Buraya Tıklayın…

Aşağıdaki konularda ilginizi çekebilir:

Kestane Balının Faydaları Neler? Kestane Balı Neye İyi Gelir 

Balın Ve Arının Sırları 





“Kestanenin Faydaları Nelerdir?” üzerine 4 yorum

Yorum yapın