Eriklerin Besin Değeri Ve Erik Hakkında Bilmedikleriniz

Eriklerin Besin Değeri – Erik’de hangi vitamin ve mineraller var?

Eriklerin Besin Değeri Ve Erik Hakkında Bilmedikleriniz

A vitamini , C vitamini , folat,  vitamin K,   B1 vitamini (tiamin), B2 ( riboflavin ), B3 ( niasin ), B-6 ve E vitamini (alfa-tokoferol) kaynağıdır. İçlerinde bulunan mineraller arasında potasyum, florür, fosfor, magnezyum, demir, kalsiyum ve çinko bulunur. Ayrıca sağlığa yararlı çok çeşitli fenoller ve flavonoidler içerirken diyet lifi sağlarlar ve zararlı yağlar içermezler düşük kalorilidirler.

Bir fincan dilimlenmiş erik kaç kalori?

Kalori: 76

Şeker : 16 gram

Yağ : 1 gramdan az

Protein : 1 gram

Karbonhidratlar: 18 gram

Lif: 2 gram

Kuru erik mi taze erik mi?

Kuru erik ve taze erik aynı besin faydalarına sahiptir, ancak kuru erik şeker bakımından çok daha yüksektir. Bir fincan çekirdeksiz kuru erik, 66 gram şeker içerir.

Erik, vücudun enerji için hızlı bir şekilde işlediği meyve şekerlerinden doğal olarak yüksektir, ancak şeker salınımını yavaşlatmaya yardımcı olan protein ile yenirse süreç yavaşlatılabilir.

Erik, çeşitli kronik hastalık riskinizi azaltmaya yardımcı olabilecek lif ve antioksidanlara ek olarak birçok vitamin ve mineral içerirler. Erikleri taze veya kuru olarak tüketebilirsiniz. Kuru erik kabızlık ve osteoporoz dahil olmak üzere çeşitli sağlık sorunlarını iyileştirdiği bilinmektedir.

Ayrıca eriklerin sağlığa faydaları arasında hazımsızlıktan, grip enfeksiyonlarından, kilo kaybından ve kaygı ile ilgili sorunlardan kurtulma sayılabilir. Eriklerin antioksidan gücü, maküler dejenerasyon, diyabet ve obeziteyi önlemeye ve yönetmeye yardımcı olabilir . Ek olarak, erik bağışıklığı artırabilir sinir sistemini sağlıklı tutabilir.

Bazı araştırmalar eriklerin, nektarin ve şeftali gibi diğer popüler meyvelere göre iki kattan fazla polifenol içerdiğini göstermiştir. Polifenol antioksidanı, kemik sağlığı, kalp hastalığı ve diyabet riskini azaltmaya yardımcı olur.

Erik ne zaman çıkar?

Erikleri mayıstan ekime kadar pazarlarda, manavlarda, marketlerde bulabilirsiniz, ancak en iyisezonu haziran-temmuz-ağustos arasıdır.

Satın aldığınız erik olgun değilse üzülmeyin. Erikleri kağıt bir torbada üç güne kadar oda sıcaklığında saklayın ve olgun eriğin keyfini çıkarın.

Erik yerken çekirdeğini çıkarmaya dikkat edin. Bir kişi bir erik çekirdeğini  yutarsa, boğulmaya neden olur. Ayrıca, erik çekirdeğini ağzınızda kırmamaya, ezmemeye veya çiğnemediğinizden de emin olun. Erik çekirdeği  vücudun, toksik siyanüre dönüştürdüğü bir kimyasal madde olan amigdalin içerir.

Erikleri çeşidine göre, kompostolara, smoothielere, yulaf ezmesine, yoğurda, kurabiyelere, keklere ve hatta salatalara ekleyebilirsiniz.

Aşağıdaki konularda ilginizi çekebilir:

Erik Çeşitleri Ve Eriğin Faydaları (bilgidem.com)

Erik Suyunun İnanılmaz Faydaları Nelerdir? (bilgidem.com)

Yazın Kralı Şeftalinin İnanılmaz Faydaları (bilgidem.com)

Kirazın Faydaları Nedir? Kirazda Hangi Vitaminler Vardır? (bilgidem.com)

Kayısının Faydaları Nelerdir-Kayısının Türleri Nelerdir (bilgidem.com)





“Eriklerin Besin Değeri Ve Erik Hakkında Bilmedikleriniz” üzerine 4 yorum

Yorum yapın