Çörek otu Yağının Kullanımı: Sağlığa Faydaları Ve Zararı

Çörek otu Yağının Kullanımı: Sağlığa Faydaları Ve Zararı

Çörek Otu Yağının Faydaları, Çörek otu yağının içeriği: Çörek otu yağı nerelerde nasıl kullanılır? Çörek otu yağı, ne yeni keşfedildi, nede yeni moda olan bir ürün değil. Çörek otu yağı Firavun’un mezarı kadar eskidir. Ve çörek otu yağının Kraliçe Kleopatra tarafından müthiş etkilerinden dolayı kullanıldığı söylenir. Çörek otunun sahip olduğu birçok faydasını anlatmıştık ilgili konuyu … Devamını oku…

Coconut Oil- Hindistan Cevizi Yağının Zararları

Coconut Oil- Hindistan Cevizi Yağının Zararları

İgilizce ismi ile Coconut Oil- Hindistan Cevizi Yağı zararlı olabilir mi? Hindistan cevizi yağı inanılmaz derecede popülerdir. Filipinler, dünya çapındaki en büyük hindistancevizi yağı üreticisidir. Filipinler, Avrupa Birliği, Amerika Birleşik Devletleri ve Hindistan, hindistancevizi yağının en büyük tüketicileridir. Hindistan cevizi yağındaki benzersiz yağ asitlerinin kombinasyonu, kalp sağlığı, ağız sağlığı, beyin fonksiyonunu artırmak gibi olumlu etkilere … Devamını oku…

Keten Tohumu Yağının Faydaları Ve Kullanımı

Keten Tohumu Yağının Faydaları Ve Kullanımı

Keten Tohumu Yağının Faydaları Ve Kullanırken  Dikkat edilmesi Gerekenler Neler Keten tohumu yağı, soğuk preslenmiş olgunlaşmış ve kurutulmuş keten tohumu ile elde edilir. ( Linum usitatissimum, L. ). Yağ, yaygın olarak keten tohumu yağı olarak da bilinir. Keten tohumu yağı, sağlık için gerekli olan hem omega-3 hem de omega-6 yağ asitlerini içerir. Güçlü bir besin … Devamını oku…

Cildinizi Güneşten Koruyan Doğal Güneş Koruyucu Yağlar

Cildinizi Güneşten Koruyan Doğal Güneş Koruyucu Yağlar

Cildinizi Güneşten Koruyan Kimyasal Güneş Kremlerine Alternatifler Var mı? Cildinizi güneş ışınlarından korumak önemlidir ve doğal güneş kremleri geleneksel kimyasal güneş kremi losyonlarına mükemmel bir alternatiftir. Sonuçta, cildiniz vücudunuzun en büyük organıdır ve cildinizi dış dünyadaki sert elementlerden korumak ve vücudunuzdaki toksinleri ortadan kaldırmakla görevlendirilmiştir. Cildiniz güneşin UV radyasyonunun zararlı etkilerine karşı  savunmasızdır. Bu yüzden … Devamını oku…

Nane Yağı Nasıl Kullanılır? Nane Yağının Faydaları Nedir

Nane Yağı Nasıl Kullanılır? Nane Yağının Faydaları Nedir

Bağırsak Sağlığı, Baş Ağrısı ve Daha Fazlası için Nane Yağının Kullanımı ve Faydaları Mentha piperita (Peppermint) ismi yaygın olarak bilinen Nane, Akdeniz’e özgü çok yıllık bir bitkidir. Nane, gıdalarda yaygın bir lezzet verici maddedir ve nane yağı, sabunlarda ve kozmetiklerde hoş bir koku oluşturmak için kullanılır. Hem nane yaprakları hem de nane esansiyel yağı sağlık … Devamını oku…

Argan Yağı Nedir? Argan Yağının Faydaları Nelerdir?

Argan Yağı Nedir? Argan Yağının Faydaları Nelerdir?

Sıvı altın olarak adlandırılan, Argan yağı, Fas’a özgüdür ve Fas’ta yüzyıllardır kullanılır. Argan ağaçları değerli bir yağ içeren badem boyunda meyveler üretirler. Argan yağı‘da argan ağacının meyvesinin çekirdeklerinden elde edilir. Fas’a özgü olmasına rağmen, dünya genelinde çeşitli mutfak, kozmetik ve tıbbi uygulamalar için argan yağı kullanılmaktadır. Antioksidanlar ve antienflamatuar bileşikler bakımından zengindir. Yağ asitleri ve … Devamını oku…