Argan Yağı Nedir? Argan Yağının Faydaları Nelerdir?

Argan Yağı Nedir? Argan Yağının Faydaları Nelerdir?

Sıvı altın olarak adlandırılan, Argan yağı, Fas’a özgüdür ve Fas’ta yüzyıllardır kullanılır. Argan ağaçları değerli bir yağ içeren badem boyunda meyveler üretirler. Argan yağı‘da argan ağacının meyvesinin çekirdeklerinden elde edilir. Fas’a özgü olmasına rağmen, dünya genelinde çeşitli mutfak, kozmetik ve tıbbi uygulamalar için argan yağı kullanılmaktadır. Antioksidanlar ve antienflamatuar bileşikler bakımından zengindir. Yağ asitleri ve … Devamını oku…

Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları – Üzüm Çekirdeği Yağı Nedir

Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları – Üzüm Çekirdeği Yağı Nedir

Üzüm çekirdeği yağı, pek bilinen ve kullanılan bir yağ değildir. Fakat üzüm çekirdeği yağının faydaları sağlık için oldukça eşsizdir. Üzüm çekirdeği soğuk pres yoluyla sıkılması ile elde edilen hafif ve renksiz yenilebilir bir yağdır. Araştırmalar sonucunda üzüm çekirdeği yağının iyileştirici özellikleri olduğu ortaya çıkmıştır. Bu makalemizde üzüm çekirdeği yağının yararlarına göz atacağız: Üzüm Çekirdeği Yağının … Devamını oku…

Limon Yağının Sağlık İçin Faydaları Ve Ev İçindeki Kullanımı

Limon Yağının Sağlık İçin Faydaları Ve Ev İçindeki Kullanımı

Bilimsel ismi Citrus limon olan Limon yağının antibakteriyel ve antiviral özellikleri vardır. Yani doğal bir temizleyicidir. Mutfak eşyaları, çocuk oyuncakları ve daha fazlasını temizlemek için kimyasal temizlik ürünleri yerine limon yağını tercih edebilirsiniz. Aynı zamanda Limon yağının uyarıcı, sakinleştirici, sıkılaştırıcı, antiseptik, dezenfektan ve mantar önleyici gibi sağlığa faydalı özellikleri de vardır. Limon esansiyel yağı meyvenin … Devamını oku…

Çay Ağacı Yağı Nedir Ve Çay Ağacı Yağının Faydaları

Çay Ağacı Yağı Nedir Ve Çay Ağacı Yağının Faydaları

Çay Ağacı Yağı, çay ağacının (Melaleuca alternifolia) taze hasat edilmiş yapraklarının buharla damıtılmasıyla elde edilen antibakteriyel , antimikrobiyal , antiseptik, antiviral etkilere sahip esansiyel, uçucu yağdır. Günümüzde çay ağacı yağı yaygın olarak kozmetiklerde, topikal kremlerde, şampuanlarda bulunur. Avustralya’ya özgü olan çay ağaçları tıbbi olarak çok değerlidir. Bu değerli olan ağacın yağ üretmek için sadece yaprakları kullanılır. … Devamını oku…