Su İçmek Önemli mi? Aç Karnına Su İçmenin Önemi Var mı?

Su yaşam için gereklidir ve vücudumuzun düzgün çalışması için suya ihtiyacı vardır. Peki aç karnına su içmek faydalı mı?

Su İçmek

Vücudumuzun %70’i sudan oluşur, bu nedenle vücudun düzgün çalışmasını sağlamak ve sağlık sorunlarıyla karşılaşmamak için vücudun ihtiyacı olan suyu ona vermeliyiz. Aksi halde uzun süreli dehidrasyon romatoid artrit, migren, anjina, kolit, hazımsızlık, hipertansiyon, obezite, hemoroid, meme kanseri, akciğer tüberkülozu, böbrek taşları, sinüzit ve rahim kanserlerine yol açabilir!

İnsanlar genellikle gün içinde bir bardak su içemeyecek kadar meşgul olduklarını iddia ederler. Sadece bu değil, modern yaşam tarzımız ve zevklerimiz de günlük olarak içtiğimiz su miktarını etkiler. Lakin hiç bir içecek hatta detoksifiye edici ürünler de dahil olmak üzere su kadar etkili değildir.

Aç karnına su içmenin önemi nedir?

Bir başka görüş ise aç karnına su içmektir. Lakin aç karnına su içme fikrini destekleyen hiçbir kanıt yoktur. Vücudunuzun su kaybını karşıladığınız sürece, güne bir bardak su ile başlamanız veya günün herhangi bir saatinde içmeniz pek bir şey değiştirmez.

Su en iyi detoks etkisine sahiptir!

Su vücudunuzu nemlendirmeye başladığında, içeride depolanan toksinlerin dışarı aktığını hissedeceksiniz. Çünkü su alımındaki artış lavaboya gitme sıklığınızı değiştirecektir. Boş bir mideye sahip olmak, vücudunuzun toksinleri daha etkili bir şekilde filtrelemesini sağlar ve daha saf bir detoksifikasyon sağlar.

Su kalori alımınızı azaltır mı!

Su tüketiminin tokluk hissinizi artırdığı için günlük kalori alımınızı azaltmaya yardımcı olur.

Kilo kaybını artırır mı!

Su ve kilo kaybı arasındaki ilişki , tüketildikten sonra sindirim sisteminde soğuk suyu ısıtmak için harcadığı enerjiyi ifade eden termojenik etkisine atfedilir. Lakin başka görüşlerde suyun ılık içilmesi görüşündedir. Ilık su içilmesi ile de bağırsakları harekete geçirir. Kısaca susuz kalmayın. Ve ihtiyacınız olan su miktarını alın.

Uyandıktan sonra su içmek zihinsel performansı iyileştirir mi!

Uyku sürecinde susuz kaldığımızı düşünürsek, uyandığımızda su içmek akıllıca görünüyor. Elbette uyandıktan bir süre sonra sonra da içmek mümkündür. Dehidrasyon, (susuz kalmak) zihinsel performansın azalmasıyla güçlü bir şekilde bağlantılıdır, yani yeni şeyler ezberlemek veya öğrenmek gibi görevleri tamamlamak susuz kaldığımızda daha zor hale gelir. Bu nedenle, zihinsel olarak güçlü kalmak istiyorsanız mutlaka su içmelisiniz ve ihmal etmemelisiniz.

Bağışıklık Sisteminizi Güçlendirin!

Su içmek lenfatik sisteminizi temizlemeye yardımcı olabileceğini biliyor muydunuz ? Lenfatik sistem, enfeksiyonla savaşan beyaz kan hücrelerinin taşınmasına yardımcı olan doku ve organ ağıdır.

Enerjiyi Artırır!

Su içmek sizi hareketli ve aktif hale getirir. Kırmızı kan hücrelerini arttırır, bu da hücrelerinize daha fazla oksijen ulaşacağı ve size daha fazla enerji vereceği anlamına gelir.

Cildi Temizler!

Temiz ve parlak bir cilde sahip olmanın en basit yolu su içmektir. Dehidrasyon ciltte erken kırışıklıklara ve derin gözeneklere neden olur. Su içmek, ciltteki kan akışını arttırır ve cildi parlaklaştırır. Gün boyunca su içmek, vücudunuzun toksinleri attığı anlamına gelir ve bu da cildinizin daha parlak olmasını sağlar.

Bağırsakları çalıştırır şişkinliği azaltır!

Su , bağırsak hareketlerinizi düzenli tutmanıza yardımcı olur ve bazen hissettiğiniz şişkinlik hissinden kurtulmanıza yardımcı olur.

Mide Yanmasını ve Hazımsızlığı Azaltır!

Hazımsızlık, midede artan asitlikten kaynaklanır. Asit, yemek borunuza geri aktığında mide ekşimesi yaşarsınız. Su içtiğinizde bu asitler aşağı doğru itilir ve seyrelerek sorunu çözer.

Başınız ağrımadan su için!

Hiç şüphesi susuzluk ve baş ağrısı yakından ilgilidir. Bu sebeple günlük su ihtiyacınızı karşılayamadığınızdan yada fazla su kaybından dolayı başınız ağrıyor olabilir.

Böbrek Taşları ve mesana Enfeksiyonlarını Önler

Su içmek böbrek taşlarını ve mesane enfeksiyonlarını önlemek için önemlidir. Suyun, böbrekte taş oluşumuna neden olan asitleri sulandırdığı bir gerçektir. Tavsiye edilen günlük su miktarının hepsini içerseniz, toksinlerin neden olduğu çeşitli mesane enfeksiyonlarından o kadar fazla korunursunuz.

Aşağıdaki konularda ilginizi çekebilir:

Şişe Suyun Raf Ömrü, Pet Şişeler Ve Suyun Temizliğinin Önemi (bilgidem.com)

Kötü Kolesterolü Düşüren Meyve Suları (bilgidem.com)

Limon Detoksunun Faydaları Nelerdir? (bilgidem.com)

Kolesterolü Düşüren Mükemmel İçecekler (bilgidem.com)

Salatalık Suyu Tansiyonu Düşürür Mü? (bilgidem.com)

Süt İçerek Sağlığınızı Koruyun: Sütün Faydaları (bilgidem.com)





“Su İçmek Önemli mi? Aç Karnına Su İçmenin Önemi Var mı?” üzerine 2 yorum

Yorum yapın