Bakteriyel Enfeksiyonları Önleyen Doğal Besinler

Evimizde Bulunan 10 Doğal Bakteri Önleyiciler!

Bakteriyel Enfeksiyonları Önleyen Doğal Besinler

Ciddi ve kronik olmayan enfeksiyonlarda evimizde bulunan bazı besin maddeleri bakterileri önleyebilir.

Evimizdeki Doğal bakteri önleyiciler Nelerdir?

1. Sarımsak

Sarımsak

 

Doğal bakteri önleyici söz konusu olduğunda, sarımsak listenin başında yer alır. Çünkü evimizde sürekli bulunan ve en güçlü doğal bakteri önleyicidir. Sarımsak, güçlü antibiyotik, antiviral, anti-mantar ve antimikrobiyal özelliklere sahip olan allicin adlı bir bileşene sahiptir. Hastalıklar için binlerce yıldır kullanılır. Sarımsağı düzenli olarak tüketmek, bağışıklık sisteminizi güçlendirecek ve çoğu hastalığı başlamadan önleyecektir.
Yemeklerinize 3-5 diş sarımsağı ezip ekleyebilirsiniz.
Soğuk anlılığı hissettiğinizde 2 diş sarımsak  yiyebilirsiniz..

2. Kekik Yağı

Kekik Yağı

Doğal antibiyotikler listemizde kekik yağı da bulunmaktadır. Bakterilerden kurtulmanın yanı sıra, kekik yağına antiviral ve mantar önleyici özelliği de ek direnç kazandırmaktadır. Kekik yağında bulunan güçlü bileşen, karvakroldür. Bu madde vücudunuzdaki yararlı bakterileri bozmaz.
Sinüs ve üst solunum yolu enfeksiyonlarında, kaynamış suyun içine bir kaç damla kekik yağı damlatıp buharını solumalısınız.

3. Bal

Bal

Bal, doğal ve güçlü bir antibiyotiktir. Eski zamanlardan beri yara ve iltihap tedavisinde kullanılmaktır.
Yapılan araştırmalarda, balın laboratuvar şartlarında özellikle boğaz iltihaplarında kendini gösteren Kalbi Tutacoli mikropları ile Candida Albicans isimli mantarlar üzerinde balın etkili olduğunu gözlenmiştir. İnhibin mikropların üremesini de önler.Özellikle kekik balı, kestane balı (Delibal) ve Çam balı yara ve iltihap tedavisinde çok faydalıdır.
Balı 1 çay fincanı sıcak suyun veya ılık suyun içinde karıştırıp içebilirsiniz. Sıcak içildiğinde kana daha çabuk karışmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda vücut direncini de arttıracaktır.

4. Cayenne Biber (Arnavut Biberi)

Cayenne Biber (Arnavut Biberi)

Arnavut biberinde bulunan  kapsasin, doğal bakteri önleyiciler arasındadır. Bilim, kapsaisin’in hem anti-fungal hem de antibiyotik etkilerini doğrulamıştır. Mutfağınızda baharat olarak da kullanabilirsiniz.
Cayenne biber de boğaz ağrısı için mükemmel bir ilaçtır. Sinüs enfeksiyonu için en iyi doğal antibiyotikler arasındadır.

5. Ekinezya

ekinezya

Ekinezya çayı, soğuk algınlığı ve gribin şiddetini azaltan en iyi doğal antibiyotiklerden biridir . Özellikle stafilokok aureus gibi tehlikeli MRSA bakterilerine karşı etkilidir. Açık yaralar, difteri ve kan zehirlenmesi tedavisinde yüzlerce yıldır kullanılmaktadır.
Ekinezya, diğer bitki çayları gibi demlenerek tüketilmektedir.

6. Zencefil

Zencefil

Doğal antibiyotikler arasında güçlü bir etkisi olan Zencefil, gıda zehirlenmesinin önlenmesinde en etkili yöntemdir.
Aynı zamanda salmonella, listeria ve campylobacter’ı öldürmede son derece etkilidir. Buna ek olarak, taze zencefil bağırsakta yararlı bakterilere zarar vermeden sindirime de yardımcı olabilir.
Zencefili rendeleyip, zencefil çayı yapabilirsiniz. Ayrıca bir tatlı kaşığı balın içine 1 çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil veya toz zencefil karıştırıp tüketebilirsiniz. Yemeklerinize de eklemeniz mümkündür.

7. Zerdeçal

Zerdeçal

Zerdeçalda, aktif madde olan Curcumin aynı zamanda mutfağınızdaki en güçlü doğal antibiyotiklerden biridir. Çoğunlukla köri tozunun içinde bulunan zerdeçal, antienflamatuar özellikleri ile bilinir. Bununla birlikte, sinüs enfeksiyonu ve alerjinin hafifletilmesi için de güçlü bir antibiyotiktir.
1 çay kaşığı zerdeçalı 1 çorba kaşığı balla karıştırabilirsiniz. Enfeksiyona karşı savaşmak, yaraları iyileştirmek için etkilidir.

8. Lahana

Lahana

Lahananın içindeki  sülfür bileşikleri onu güçlü bir antibiyotik haline getirir. Fermente edildiğinde, güçlü özellikleri canlanır ve kötü bakterileri boşa çıkarırken bağırsakta yararlı bakterilerin üretilmesine yardımcı olurlar.
Lahana çiğ olarak salatalara ekleyebilirsiniz.
Soğuk algınlığı, grip ve bağırsak rahatsızlığı sorunlarına karşı iyileştirici faydalar sağlamak için Lahana turşusunu sofralarımızdan eksik etmemeliyiz.

9. Elma Sirkesi

Elma Sirkesi

Elma sirkesi doğal antibiyotikler arasında en iyi performans gösterir. Hem antibiyotik hem de antiseptik özellikleri vardır, bu da her türlü enfeksiyona karşı mücadeleyi mükemelleştirir.
Her sabah ilk önce yataktan kalktığınızda 1 bardak  ılık suyun içine 1 çay kaşığı elma sirkesi ekleyip içebilirsiniz. Bu karışımı boğaz ağrısı için gargara olarak da kullanılabilirsiniz.
Balla eşit oranlarda karıştırıldığında, öksürüğün sakinleşmesine yardımcı olabilir.

10. Tarçın

Baharat olarak kullanılan özellikle tatlılarda kullandığımız Tarçın, güçlü doğal antibiyotikler arasındadır. Kandida gibi mantar enfeksiyonlarının ortadan kaldırılmasında etkilidir. Bununla birlikte, gıda kaynaklı bakterilerin büyümesini de engeller. Araştırmacılar, tarçın yağının, stafilokok ve E. coli bakterileri gibi ciddi enfeksiyonlarla mücadelede etkili olduğunu belirtiyor.
Tarçın çubuklarını kaynatarak yapacağınız çay ile  boğaz ağrısı ve bağırsaklardaki bakterilerin yok edilmesine yardımcı olabilirsiniz.
Soğuk algınlığı veya gripte bir kupa  sütün içine 1 çubuk tarçın atarak 10 dakika kadar kaynatıp içine bal ekleyerek içebilirsiniz.

Aşağıdaki konularda ilginizi çekebilir:

Potasyum Zengini Doğal İçecekler (bilgidem.com)

Bağışıklık Sisteminini Güçlendirmenin Doğal Yolları (bilgidem.com)

Safra Taşını Önlemeye Yardımcı Doğal Gıdalar (bilgidem.com)

Geçmeyen Öksürük İçin Doğal Çözümler (bilgidem.com)

Baş Ağrısının Nedeni – Baş Ağrısı İçin Doğal Çözümler (bilgidem.com)

Doğal Yollar İle Kan Dolaşımını Arttırıp İyileştirin (bilgidem.com)

Doğal Ödem Attırıcı Besinler Nelerdir? (bilgidem.com)

Ufak Rahatsızlıklara Mutfaktaki Doğal Çözümler (bilgidem.com)





“Bakteriyel Enfeksiyonları Önleyen Doğal Besinler” üzerine 4 yorum

  1. Gerçekten kolay elde edilebilecek bitkiler. Rabbim her yarattığı bitkiyle mutlaka bir şifa da yaratıyor şükürler olsun .

    Yanıtla

Yorum yapın