Shea Butter – Shea Yağı Nedir Ve Kullanım Alanları

Shea yağı  Ultra viyole koruması sağlar (SPF6) içerir (güneşten korumak için 6 faktörü vardır) .  Cildin ihtiyaç duyduğu esansiyel yağ asitleri ve kollajen üretimini arttır. % 60 oranındaki yağ içeriği ile doğal nemlendirici ve kırışık önleyicidir.

Shea Butter – Shea Yağı Nedir Ve Kullanım Alanları

Shea Yağı ile daha genç ve daha pürüzsüz bir cilde sahip olmuş olursunuz. Bu sebeple bildiğiniz tüm nemlendiricileri unutun ve Shea yağını daha iyi tanımak için makalemizi okumaya başlayabilirsiniz.

Afrika’nın 1 numaralı doğal nemlendiricisi Shea Butter – Shea yağı’nın Hikayesi

Afrika’nın tarihi belgelerinde Kleopatra’nın ve Saba Melikesi Belkıs’ın Shea yağı kullandığı anlatılır.  Afrika’daki ilk krallar Shea ağacınını tabut yapmak için kullandılar. Ve fındıklarından yağ çıkardılar. Cildi ve saçları kızgın  güneşten, kuru rüzgarlardan korumak için Afrika’da hala yaygın olarak kullanılmaktadır.  Ayrıca Shea ağacı Afrika’daki birçok kabile tarafından kutsal kabul edilir.

Shea ağacı, Senegal’den Sudan’a ve Etiyopya’nın eteklerine kadar uzanan yüzyıllar boyunca var olan bir ağaçtır. Genellikle shea ağacı (Vitellaria paradoxa) , shi ağacı, vitellaria,  olarak bilinir. Afrika’lılar bir besin kaynağı olarak Shea yağını, hurma yağı ile harmanlayarak gıda pişirmede de kullanırlar. Aynı zamanda geleneksel bir tedavi yöntemi ve kozmetik ürünüdür. Shea yağı, oda sıcaklığında katı halde  durabilir ama sürülebilirde bir kıvamı vardır. Doğal göz kremi, dudak kremi veya vücut yağı olarak kullanım için idealdir.

Shea Yağı Nasıl Üretiliyor?

Shea yağı, Afrika’da yetişen Shea ağacının (Karite Ağacı) fındık büyüklüğündeki meyvelerinden elde edilmektedir. Shea ağacının meyveleri olgunlaştıktan sonra Afrikalı kadınlar tarafından ağaç hasat edilir ve çekirdekler çıkarılır. Tohumları ve yağı içeren çekirdekleri suda kaynatılır ve tamamen kurutulur. Kuruduktan sonra fındık şeklindeki meyveleri kavrulmaya hazırdır. Fındık gibi kavrulur ve toz haline getirilir. Su ilave edilir ve çözelti, kalın, pürüzsüz bir kıvama gelene ve renk değiştirene kadar elle karıştırılır. Yağ, sudan ayrılıp karışımın yüzeyine yükselmeye başlar. Ayrılan yağ, tencere içine toplanır ve katı, ham shea yağı oluşturuncaya kadar bırakılır. Shea Yağı uçuk sarı veya fildişi rengindedir.

Rafine edilmiş ve rafine edilmemiş shea yağının farkı nedir?

Rafine edilmemiş shea yağı, en doğal ve en az işlenmiş saf doğal olanıdır. Shea yağının faydalarının daha etkili olması için rafine edilmemiş olanını satın almalısınız. Rafine edilmiş shea yağının rengi beyazımsı olur. Rafine edilmemiş shea yağı ise sarı renktedir. Yağın rengi ne kadar beyazlaşmışsa o kadar çok işlem görmüş demektir.

Shea Yağı Neden Faydalı?

Shea yağı kolayca cilde nüfuz eder ve gözenekleri tıkamaz. Shea yağının içinde  doğal olarak bulunan, güneşten koruyan yüksek düzeyde sinamik asit vardır. Shea yağı, artrit tedavisinde faydalı olan anti-enflamatuar özelliklere sahiptir. Shea yağının ana bileşenleri arasında oleik asit, stearik asit, linoleik asit, vb. bulunur. Vücut sıcaklığında erimesiyle ciltte  hızla emilir. Nemlendirici, yaşlanma karşıtı, koruyucu ve iyileştirici özellikleri ile birçok cilt sorunu için faydalıdır. Aynı zamanda birçok rahatsızlığın tedavisinde kullanılabilecek anti-enflamatuar ve antimikrobiyal özelliklere sahiptir. Her tür cilt tipi için uygundur.

Tavsiye konularımıza aşağıdaki linklere tıklayıp göz atabilirsiniz:

Çörek otu Yağının Kullanımı: Sağlığa Faydaları Ve Zararı

Taşıyıcı Yağ Nedir?

Astım’ı Rahatlatmada Kullanılabilecek Bitkisel Yağlar Neler

Yayınlanma tarihi: 21 Eyl 2019-güncellenme tarihi: -30-12-2020





“Shea Butter – Shea Yağı Nedir Ve Kullanım Alanları” üzerine 4 yorum

Yorum yapın