Mide Asidini Düzenleyen Etkili Besinler Nelerdir?

Reflü nasıl oluşur? Mide asidi nasıl düzenlenir?

Mide Asidi

Mide asidinin az olması, bakterilerin midenizde büyümesine sağlar, bu da reflü oluşturabilir.

Mutfakda veya buzdolabınızda mide asidinden kurtulmak için tüketebileceğiniz yiyecekler aşağıda listelenmiştir. Her bir yiyecek, farklı kişilerde farklı sonuçlar gösterebilir. Kendinize en iyi gelen besinleri kendiniz belirlemelisiniz.

Mide asidini düzenleyen ve reflüye iyi gelen besinler nelerdir?

Sebzeler

Sebzeler doğal olarak yağ ve şeker bakımından düşüktür ve mide asidini azaltmaya yardımcı olurlar. İyi seçenekler arasında yeşil fasulye, brokoli, kuşkonmaz, karnabahar, yapraklı yeşillikler, patates ve salatalık bulunur.

Asit içermeyen meyveler:

Narenciye limon gibi asit içermeyen meyveleri tercih edebilirsiniz. Örneğin; Kavun, muz, elma ve armut gibi…Muz, Potasyum bakımından zengindir, ayrıca düşük bir pH’a (asitlik) oranına sahiptir ve tipik olarak reflü, mide yanması, mide bulantısı, mide asidini düzenleme sorunlarında tavsiye edilir. Kavun’da reflüyü tedavi eden magnezyum bulunur. Her ne kadar mide asidi ve reflü için faydalı olsa bile yerken aşırıya kaçmamaya özen gösterin. Bir kaç dilim yeterli gelecektir.

Otlar ve baharatlar

Otlar, aşırı miktarda yağ, tuz veya şeker kullanmanıza gerek kalmadan yemeğinize lezzet katmanın sağlıklı bir yoludur. Mide asidini nasıl etkilediğini görmek için yemeklerinize çeşitli bitkileri ve otları katabilirsiniz. Ancak; biber, sarımsak ve hardal’dan uzak durun.

Zencefil

Zencefil, doğal anti-enflamatuar özelliklere sahiptir ve mide ekşimesi ve diğer gastrointestinal problemler için doğal bir tedavidir . semptomları hafifletmek için zencefil çayı içebilirsiniz .

Papatya Çayı

Siyah ve yeşil çaylar kafeinli olduğundan ve genellikle asit geri akışı tetikler. Ama papatya çayını deneyebilirsiniz. Papatya çayı yatıştırıcı bir çaydır ve reflüyi daha da azaltabilen stres seviyelerini düşürmeye yardımcı olur.

Fesleğen Yaprakları

Yatıştırıcı ve karminatif özellikleri asitliği anında rahatlatır. Şikayetlerin ilk belirtisinde birkaç fesleğen yaprağı yiyin veya bir bardak suda 3-4 fesleğen yaprağı çayı hazırlayın ve Sık sık yudumlayın.

Rezene

Rezene çayı,hazımsızlığa ve şişkinliğe yardımcı olabilir.

Tarçın

Tarçın, mide asiditesi için doğal bir antiasit olarak çalışır ve sindirimi ve emilimi iyileştirir. Gastrointestinal sistemdeki enfeksiyonları iyileştirmek için tarçın çayı içebilirsiniz.

Karanfil

Karanfil doğada karminatiftir, böylece gastrointestinal sistemde gaz oluşumunu önler. Asitliği tedavi etmek için ezilmiş karanfil ve kakuleyi (eşit miktarlarda karıştırılmış) olarak yiyebilirsiniz.

Kimyon Tohumları

Kimyon tohumları büyük bir asit düzenleyici olarak çalışır, sindirime yardımcı olur ve mide ağrısını hafifletir. Kavrulmuş kimyon tohumlarını hafifçe ezin, bir bardak suya karıştırın veya bir çay kaşığı kimyon tohumunu bir bardak kaynamış suya koyun ve her yemekten sonra için.

Tam tahıllar

Kepekli ekmek (özellikle çavdar) diğer tam tahıllı ekmekler, kahverengi pirinç ( tam tahıllı pirinç) ve yulaf ezmesi gibi tam tahıllar mide asidini önler. Yulaf ezmesi bir kahvaltı favorisi, tam bir tahıl ve mükemmel bir lif kaynağıdır.

Sade Patlamış Mısır (Yağsız, Tuzsuz)

Patlamış mısır tam bir tahıl olarak kabul edilir ve harika bir atıştırmalıktır. Hiçbir şey eklenmeden sadece düz patlamış mısır yiyebilirsiniz.

Et ürünleri

Tavuk, hindi, balık ve deniz ürünleri gibi yağsız etler az yağlıdır ve mide için tercih sebebidir. Bu etleri ızgara, pişmiş veya haşlanmış olarak tüketebilirsiniz.

Yumurta akı

Yumurta akı iyi bir seçenektir. Bununla birlikte, yağ oranı yüksek olduğu için yumurta sarısı reflü ve diğer mide sorunlarını tetikleyebileceğinden yumurta sarısına karşı temkinli olun.

Sağlıklı yağlar

Sağlıklı yağ kaynakları avokado, ceviz, keten tohumu, zeytinyağı, susam yağı ve ayçiçek yağını içerir. Doymuş yağ ve trans yağ alımınızı azaltın ve bunları daha sağlıklı doymamış yağlarla değiştirin.

Elma sirkesi için

Ev yapımı Elma sirkesinde ezilmiş elma, bakteri ve maya bulunan fermente bir sıvıdır. Gıdalardaki bakterileri parçalamaya yardımcı olabilecek protein ve enzimler açısından zengindir. Elma sirkesi mide asidi seviyelerini artırabilir, çünkü asidik özelliği vardır.

Su

Su midenizdeki asit seviyesinin korunmasında yardımcı olacaktır. Sabahları 2 bardak su içmeyi ihmal etmeyin.

Ayran

Ayran, midede asitliği normalleştirir aynı zamanda laktik asit içerir.

Soğuk Süt

Soğuk süt midede, mide asitlerini stabilize etmeye yardımcı olabilir. Midede asit birikmesini önleyen kalsiyum yönünden zengindir.

Aşağıdaki konular ilginizi çekebilir? Okumaya ne dersiniz?

Mide Bakterileri İçin Doğal Tedavi Yöntemi

İncir’in Tarihi Bilinmeyenleri Ve İncir’in Faydaları

Mide Ve Karın Şişkinliğine İyi Gelen Doğal Besinler

Mide Bulantısından Kurtulmak İçin Doğal Öneriler

Yemek Sonrası Mide Bulantısının Nedenleri

Sağlığımız İçin Faydalı Tohumlar Nelerdir?

Yayınlanma tarihi: 8 Haz 2020-güncellenme tarihi: 26-07-2021





“Mide Asidini Düzenleyen Etkili Besinler Nelerdir?” üzerine 4 yorum

  1. Şükür ki bu hastalık için de birçok şifa içeren besinler ve bitkiler bulunmakta. Önerilerinizden en uygun olan bulunabilir. Şifalar olsun inşallah.

    Yanıtla

Yorum yapın