Mide Ve Karın Şişkinliğine İyi Gelen Doğal Besinler

Mide şişkinliği zaman zaman hepimizin başına gelen rahatsız edici bir sorundur. Peki mide şişkinliğine ne iyi gelir? Mide şişkinliği nasıl geçer? İşte bu sorunun cevabı yazımızda. Gelin yazımıza bir göz atalım.

Mide Ve Karın Şişkinliğine İyi Gelen Doğal Besinler

Genellikle belirli yiyecekleri çok fazla yedikten sonra oluşan hazımsızlık hissi geçici olsa da bazen daha ciddi rahatsızlıkların da habercisi olabilir. Karın ağrısı, gaz ve karın şişkinliğinin nedeni irritabl bağırsak sendromu ilk başta gelen rahatsızlıklardandır.

Lakin, sürekli bir şişkinlik olmuyor 2 – 3 günde geçiyorsa buna sebep olan nedenler kabızlık, adet döngüsü, su tutma bir olağan şüphelerdir. Sebebi ne olursa olsun kişiye rahatsızlık verir ve şiş bir karınla dolaşmasına neden olur. Gündelik yaşamı etkileyen bu durum genellikle ne yediğinize ve nasıl yediğinize bağlıdır, yani birkaç basit değişiklik rahatsızlığınızı azaltabilir.

Mide Şişkinliğine İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

Mide şişkinliği için faydalı olan doğal besinler vardır. Bunlar sebzeler, meyveler ve şifalı otlardır.

1- Kivi

kivi

Araştırmacılar, kivinin sindirimi hızlandırmaya yardımcı olan actinidin adlı başka bir enzim içerdiğini söylüyor. İki kivi, sadece 90 kaloridir. Ayrıca mükemmel bir potasyum ve lif kaynağıdır. Yapılan araştırmalarda, dört hafta boyunca günde iki kivi yiyen İrritabl Bağırsak Sendromu hastalarının semptomlarının ve kabızlık sorunun azaldığını tespit edilmiştir.

2- Nane Çayı

nane çayı

Nane yüzyıllar boyunca sindirime yardımcı olan ve mideyi rahatlatan gaz, şişlik ve diğer sindirim sorunlarının en doğal tedavi yöntemidir. Aşırı şişkinlik, hazımsızlık ve gazı gidermek için günde 2 fincan nane çayı tüketebilirsiniz.

3- Zencefil

Taze Ve Kuru Zencefil Nasıl Kullanılır? Zencefil'in Faydaları

En eski bitkisel tedavilerden biri olan zencefil, antienflamatuar özellikleri ile şişkinlik ve gaz üzerinde etkileri vardır. Zencefil; zingibain denilen ve vücudun proteinleri parçalamasına yardımcı olan bir sindirim enzimi içerir.
Bağırsaklar üzerinde güzel bir rahatlatıcı etkiye sahiptir. Kolon iltihabını azaltır, bu da yediğiniz yiyeceğin sisteminizden daha kolay geçmesine yardımcı olur ve ardından şişkinliği ve gazı azaltır.

4- Zerdeçal

Zerdeçal'ın Faydaları Ve Kullanım Alanları

Zerdeçal da zencefil gibi sindirim sisteminin dostudur. Araştırmacılar bunun sebebini içerdiği kurkumine bağlamaktadır.

5- Rezene

Rezenenin Faydaları Nelerdir

Rezene, bir idrar söktürücüdür. Ayrıca, Rezene tohumlarındaki anethole, fenson ve östragol bileşikleri, bağırsak kasını gevşeten ve gazın dağılmasını sağlayan antispazmodik ve anti-enflamatuar özelliklere sahiptir.

6- Muz

Mide Ve Karın Şişkinliğine İyi Gelen Doğal Besinler

Muz, iyi bağırsak bakterilerini besler ve sindirimi iyileştir, prebiyotik lif kaynağıdır. Yapılan bir araştırmada, 60 gün boyunca öğün öncesi atıştırmalık olarak günde iki kez muz yiyen kadınların iyi bakteri seviyelerinde bir artış ve şişkinlikte % 50 azalma olduğunu keşfedilmiş. Ek olarak, muzlar, normal su tutma sebebi olan diyetinizdeki sodyumun etkilerini dengeleyen bol miktarda potasyum içerir.
Gün boyunca muz gibi potasyum bakımından zengin yiyecekleri yemek, şişkinliği azaltmaya yardımcı olacaktır.

7- Limonlu Su

limonlu su

Limon suyu, mide şişkinliği, bağırsak enfeksiyonları ve diğer hazımsızlık semptomlarını hafifletmeye yardımcı olur. Gaza bağlı şişkinliklerden kurtulmak için bir bardak suya, yarım limon suyu ekleyerek hazırladığınız limonlu suyu içerek şikayetlerinizden kurtulabilirsiniz.

8- Yoğurt

yoğurt

Yoğurt, probiyotiklerle doludur; sağlıklı bir sindirim sürecini destekler. Probiyotikler, canlı mikroorganizmalar olduğundan çoğunlukla “iyi” bakterilerdir. Bağırsak sağlığı, şişkinlik ve gaz sorunlarından kurtulmak için yoğurt gibi probiyotik olan; kefir ve lahana turşusu tüketmenizi öneririz.

9- Salatalık

Salatalık Deyip Geçme: İşte Salatalık ve Suyunun Faydaları

Salatalık, bol miktarda su içerir. Bu da çıkan gazı temizlemeye yardımcı olmaktadır. Salatalık, vücudun en iyi şekilde çalışması için günlük ihtiyaç duyduğu antioksidanları ve mineralleri içerir. Dahası, salatalık kükürt ve silikon içerir, bu da doğal diüretik görevi görür.

10- Kuşkonmaz

Acı Ot-Sarmaşık Otu-Yabani Kuşkonmaz'ın Faydaları Nelerdir?

Kuşkonmazdaki amino asit asparagini, su tutulumunu azaltmaya yardımcı olan bilinen başka bir diüretiktir. Kuşkonmaz aynı zamanda bağırsaklarınızdaki probiyotikleri beslemek ve sindirim sisteminizi çalışır durumda tutmak için iyi olan prebiyotik lif içerir.

11- Enginar

Şifa Kaynağı Enginar ve Enginar Özü'nün Faydaları

Enginar, güçlü bir idrar söktürücü etkiye sahiptir. Enginar ayrıca sindirim sistemi için iyidir, vitaminler ve minerallerle doludurlar, böylece fazla sıvıdan kurtulmaya yardımcı olurken vücudu da besler.

12- Papaya

papaya

Papayada bulunan papain enzimi, yediğiniz yiyeceklerin parçalanmasına ve iltihapla mücadeleye yardımcı olan başka bir enzimdir. Sindirim süreci için, özellikle adet döngüsü sırasında, çok etkilidir. Bu tropikal meyvede yüksek lif içeriğinin yanı sıra anti-enflamatuar özelliklere de sahiptir.

13- Ananas

Ananasın Bilinmeyen Faydaları

Ananas, şişkinliğe karşı diyetin önemli bir parçası olan potasyum içerir, aynı zamanda bromelain içerir.
Bromelain, proteinlerin sindirimine yardımcı olan bir enzimdir. Ananastaki bromelainleri meyvenin suyu ile alabilirsiniz.

Diğer faydalı makaleler için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz:

Taze Ve Kuru Zencefil Nasıl Kullanılır? Zencefil’in Faydaları

Folik Asit’in Önemi – Folik Asit İçeren Besinler Nelerdir?

Salatalık Deyip Geçme: İşte Salatalık ve Suyunun Faydaları

Rezene Nedir, Rezenenin Faydaları Nelerdir?

Acı Ot-Sarmaşık Otu-Yabani Kuşkonmaz’ın Faydaları Nelerdir?

Şifa Kaynağı Enginar Ve Enginar Özü’nün Faydaları

Ananasın Bilinmeyen Faydaları

Mide Bakterileri İçin Doğal Tedavi Yöntemi

Yayınlanma tarihi: 24 Aralık 2019 – Güncelleme tarihi: 22 Kasım 2021





“Mide Ve Karın Şişkinliğine İyi Gelen Doğal Besinler” üzerine 8 yorum

Yorum yapın