Doğal Ödem Attırıcı Besinler Nelerdir?

Vücudun belli bölgelerinde özellikle de  ayaklar ve bacaklarda oluşan ve kişiyi oldukça rahatsız eden şişlik ve ödemlerden doğal besinler ile kurtulabilirsiniz.

Doğal Ödem Attırıcı Besinler Nelerdir?

 

Su

Vücuttaki ödem ve şişliklerden kurtulmak için en önemli şey su tüketimidir. Günde ortalama olarak 1,5 litre ve üzerinde içeceğiniz su, ödemlerin atılmasına yardımcı oluyor fakat bu su tüketimini art arda içmeyin. Ara vermeden tüketilen su vücudunuz için zararlı olabilir. Su tüketimini gün içinde yayın.

Nar Ve Nar Suyu

Kış aylarında iseniz en sağlıklı meyvelerden biri de Nar. Antioksidan bakımından zengin ve içinde bulunan enzimler de vücutta ödem oluşmasını engelliyor. Taze nardan sıkılmış bir nar suyu, ödem attırıcı etkiye sahiptir. Dikkat etmeniz gereken en önemli şey ise kanınızdaki şeker oranı. Şeker hastalarının doktora danışarak hangi oranda tüketmesi gerektiğini öğrenmesi gerekir.

Salatalık

Salatalığın % 96’sı sudur. Salatalık en iyi ödem söktürücülerden biridir. Salatalıktaki sülfür ve silikon, böbreklerden ürik asidi temizlemede yardımcı olur. Böylece vücuttaki ödem azalır. Ayrıca salatalık içindeki askorbik ve kafeik asit de ödem söktürmeye yardımcı olur. Ayrıca bir potasyum deposu olan salatalık, vücudu kramplardan korur. İçerdiği su miktarıyla günlük su ihtiyacınızı da karşılamaya niyetli olan salatalık, taze olduğunda midenizi rahatlatmak üzere de aktif rol oynar.

Marul

Marul, sofralarımızın en değerli salatalarındandır. Kahvaltılarda da marul yiyebilirsiniz. Kahvaltıda 3 yaprak marul ve dilimlenmiş yumurta hem doyurucu oluyor hem de sabah aç karnına tüketilen marul bağırsakların rahat çalışmasını sağlıyor. Çünkü marul içerdiği yüksek miktardaki su oranıyla bağırsaklar içinde faydalıdır. Marulun içindeki demir ve magnezyum sayesinde de güçlü bir bedene sahip oluyorsunuz.

Pancar

Pancar, güçlü bir antioksidan ve demir kaynağıdır. Böbrek ve karaciğer fonksiyonlarını düzenler ve vücuttaki yağ depolarını temizleyen demiri vücuda sağlar.

Havuç

Az kalori içeren ve tokluk hissini uzatan havuç, vücuttan toksinleri atmaya yarar, metabolizmayı hızlandırır ve göz kuruluğundan kaynaklanan görme sorunlarını azaltmaya yardımcı olur.Havucu sağlıklı bir atıştırmalık olarak tüketebilirsiniz. Havuçta bulunan yüksek orada antioksidan, mineral ve vitaminler; bu sebzeyi ödem söktürücüler arasında popüler kılmaktadır.

Domates

Domatesin yüzde 90’ı sudur ve Likopen, karoten, folik asit, flavonoit, A, B1, B2, C, K vitamini, bitkisel yağlar, protein, karbonhidrat, demir, kalsiyum, potasyum içerir. Sindirim sistemine fayda sağlar ve hazmı kolaylaştırır. Kabızlık sorununu gidererek mide ve bağırsakların düzenli çalışmasına yardımcı olur. İyi bir idrar söktürücüdür ve vücuttaki zararlı maddeleri uzaklaştırır.

Yaban Mersin Suyu

Yaban mersini yemek çok faydalı olsa da, yaban mersini suyunu sıkmak daha faydalıdır. İdrar yolları iltihaplarını giderici özelliği de olan yaban mersini, ödem söktürücü etkisiyle de bilinir. Ödem söktürürken potasyumu yok etmemesi de önemli bir özelliktir. Antibiyotik özelliğiyle idrar kesesini temizler ve sağlıklı tutmaya yarar. Diyabet problemi olan bireyler için de yaban mersini suyu iyi gelmektedir.

Apium Graveolens: Kerevizin Faydaları - Kereviz Nasıl Yenir?

Kereviz

Kereviz, A ve K vitamini açısından oldukça zengindir. Kerevizin iyi bir antioksidan olması çok geniş yelpazade hastalıklara karşı bünyeyi koruyor. Özellikle kereviz çekirdeği, idrar söktürücü ve arttırıcı özellikler taşırken, bu sebze ürik asit salgısını arttırır ve böylece vücudun toksinlerden arınmasına yardımcı olur.

Patlıcan

Patlıcan, düşük kalori içeriği ve sindirim sistemini rahatlatan sebzelerdendir.

Yüksek miktarda su ve flavonoidler içeren patlıcan, vücuttaki fazla suyu atmaya yardımcı olmakla kalmaz, kan dolaşımına da iyi gelir. Patlıcanı kaynatıp suyunu içmek ve çiğ patlıcan tüketmek de kilo kaybetmeye yardımcı olur.

Enginar

Enginar, içerdiği kafeik asit ve flavanoidler sayesinde böbrek fonksiyonlarını düzenler.Enginar yaprağının idrar söktürücü etkisi vardır ve fazla suyun vücuttan atılmasına yardımcı olur. Yaprakların içindeki bileşikler mesaneyi uyarır ve sıvının idrar yoluyla atılmasını sağlar. İçindeki vitamin ve minareller ile ödemleri atmaya yardımcı da olur. İçindeki maddeler ile safra akışını hızlandırarak, ödem tutmayı azaltır.

Acı Ot-Sarmaşık Otu-Yabani Kuşkonmaz'ın Faydaları Nelerdir?

Kuşkonmaz
A, B ve C vitaminleri açısından zengin bir içeriğe sahip olan Kuşkonmaz , içerdiği maddeler sayesinde hem düşük kalorili hem de içerdiği amino asitlerle güçlü bir ödem söktürücüdür. Romatizmal ağrıların giderilmesi ve adet öncesi su toplanması ile kireçlenmeyi önlemeye yardımcı olur. Ayrıca içerdiği bol miktarda lif ile, bağırsakları temizlemede de etkilidir.

Maydanoz

Maydanoz, C vitamini ile A vitamini kaynağı betakaroten gibi antioksidan maddeler yönünden çok zengindir. Taze yenen maydanozda, kalsiyum, potasyum, kükürt ve A vitamini bulunur. Maydanoz, içindeki hafif miktardaki ödem söktürücü özellikler sayesinde, böbreklerden toksinleri temizlemeye yardımcı olur.

Ananas

Ananas,   C vitamini bakımından en zengin meyvelerdendir. Ananasın önemli özelliklerinden biri  sadece bu meyvede bulunan bazı enzimlerin sindirimi kolaylaştırarak yağ yakılmasını hızlandırmasıdır. Bu nedenle kilo vermek için oluşturulan pek çok diyet listesinde ananas bulunur. Ananas bol lifli tropikal bir meyve olmasından dolayı kabızlık ve  ödem atmak için ideal bir meyvedir. Her mevsim bulabileceğiniz ananasın meyve olarak yiyebilir ya da suyunu sıkarak içebilirsiniz.

Üzüm

Üzümdeki bol su ve potasyum, onu iyi bir ödem atıcı yapar. İçindeki düşük sodyum oranı sayesinde, idrar yoluyla vücuttaki toksinlerin atılmasını sağlar.

Yoğurt

Yoğurt; prebiyotik etkisiyle doğal bir ödem söktürücüdür. Detoks içecekleri ve smoothielerde de kendisine bolca yer bulan yoğurt, ödem ve şişkinliklerin yok olmasında büyük etkiye sahiptir. Yoğurdun içinde bulunan faydalı bakteri olan probiyotikler vücuttan ödemi atar. Özellikle sabah kahvaltılarında tercih edeceğiniz bir kase yağsız yoğurt ödem atma sürecinde hızlıca etki eder.

Kas Ağrısına Doğal Çözüm - Karpuz Suyu

Karpuz

C vitamini bakımından zengin olan karpuzun %91’i sudur. çok fazla su içerir, bu nedenle iyi bir ödem söktürücüdür. Karpuzda, likopen adı verilen ve vücudun serbest radikallerden korunmasını sağlayan antioksidanlar içermektedir. Karpuzun içerdiği bu aminoasitler damarları genişletir ve damarlarda sıvının daha kolay akmasını sağlar. Ayrıca dokularda kalan fazla sıvıyı çekerler. Karpuzun alkalileştirici ve arındırı özelliği vardır, ayrıca vücuda mineraller de sağlar. Bağırsakları temizler ve vücuttan toksinleri atmaya yardımcı olur.

Kivi

Özellikle C, E ve K vitaminleri ile potasyum açısından zengin bir meyve olan kivi bağırsakların gerektiği şekilde çalışmasını sağlar. Kivinin az bilinen bir özelliği de ödem söktürücü olmasıdır. Kivinin yapısında bulunan pektin maddesi toksinleri temizlerken ödem miktarını da azaltır.

Muz

Zengin miktarda kalori, protein, sodyum, potasyum, magnezyum,  A, E, K  ve C vitaminlerini içeren muz, vücuttaki ödemin atılmasına yardımcı olan bir meyvedir. Muz, içerdiği potasyum ile vücuttaki ödemleri yok etmekte ve  vücudun ihtiyacı olan doğal şekerin alınmasını sağlamaktadır.

Bu konularda ilgini çekebilir:

Üzüm Çekirdeği Yağının Faydaları – Üzüm Çekirdeği Yağı Nedir

Meyvelerin Kraliçesi Üzüm- Üzüm’ün Faydaları Nelerdir?

Kırmızı Pancar Nelere Faydalıdır- Kırmızı Pancarın Faydaları

Bananas – Muzun Faydaları Nelerdir?

Havuç Suyu Neye İyi Gelir? Havuç Suyunun Faydaları Nelerdir?

Salatalık Deyip Geçme: İşte Salatalık ve Suyunun Faydaları

Karpuzun Sağlık İçin Faydaları Nelerdir?

Yayınlanma tarihi: 13 Tem 2020-güncellenme tarihi: 21-09-2021





“Doğal Ödem Attırıcı Besinler Nelerdir?” üzerine 6 yorum

  1. Ödem gerçekten rahatsız edici bir sorun. Önerdiğiniz doğal yiyeceklerle bu sorunu gidermek sağlık için önemli. Çalışmanız için teşekkürler….

    Yanıtla

Yorum yapın