Hafif Ve Sağlıklı Yemek Pişirmek İçin Yöntemler

Sindirimi kolaylaştırmak, fazla kilolardan kurtulmak ve sağlıklı beslenmek isteyenler yemek pişirme listesini değiştirmeden hafif yemekler yapabilirler.

Hafif Ve Sağlıklı Yemek Pişirmek İçin Yöntemler

Hafif ve sağlıklı yemek pişirme olağanüstü gayret gerektirmez. Aynı  yemekleri yaparken uygulayacağınız ufak değişiklikler ile pişirdiğiniz yemekleri daha sağlıklı bir hale getirebilirsiniz. Uygulayacağınız bu küçük değişiklikler aynı zamanda sindirime yararlı olacaktır.

Daha hafif pişirme ile dengeli beslenmenin tadını çıkarabilir ve kalori alımınızı yönetebilirsiniz. Bu şekilde, sağlıksız yemek yeme nedeniyle ortaya çıkan fazla kilolardan kurtulmak için diyet yapmanıza gerek kalmayacaktır. Düzenli olarak fiziksel aktivitelerinizi uyguladığınızda sağlıklı ve fit bir vücuda sahip olacaksınız.

Sağlıklı Ve Hafif  Yemek Pişirmek İçin Kolay Yöntemler

1. Yağı Azaltın

Yağ,  kiloların düşmanıdır. Yemekleri yaparken tereyağı yerine, doymamış yağ asitleri bakımından zengin olan zeytinyağı kullanın. Eti, balığı ve tavuğu pişirirken buğulama, haşlama veya ızgara tercih edebilirsiniz. Bunun için fırın, yapışmaz tavalar veya elektrikli ızgaralar sizin için en doğru seçim olacaktır. Pasta ve börek yaparken tepsiyi yağlamak yerine pişirme kâğıdı tercih etmelisiniz.

2. Hazır Ürünlerden Uzak Durun

Yemek pişirmek bazen vaktinizi alabilir veya yemek yapmak için zamanınız yoktur ve hazır yemeklerden tüketebilirsiniz. Ancak hazır yemeklerin, doymuş yağ ve tuz oranları ev yapımı yemeklerden çok daha fazladır. Kendinizin hazırlayacağı taze sebzeler ile yemek pişirmek, kullandığınız yağlar üzerinde daha iyi kontrol sahibi olmanızı sağlar ve tuz oranını kendinizin ayarlaması daha sağlıklı olacaktır.

3. Etlerin Yağını Giderin.

Ekstra yağ eklemediğiniz sürece Tavuk yağsız bir ettir. Şayet yağda kızartırsanız havlu kağıt üzerine koyarak fazla yağından arındırabilirsiniz. Izgara yapılan eti yağdan daha kolay arındırabilirsiniz.

4. Baharatlar İle Yemeklerinizi Lezzetlendirin.

Hafif ve yağsız yemekler genellikle tat eksikliği yüzünden sevilmez. Kuşkusuz, damak zevkinize göre yaptığınız yemekleri değişik baharatlar ile tatlandırarak yemeğe lezzet katmış olursunuz. Bu baharatlar bir parça köri, zencefil, kekik, kişniş, kakule, muskat veya fesleğen olabilir. Yağsız yemekleri baharatlar ile yemek daha zevkli olacaktır.

5. Taze Sebze Tüketimi Ve Porsiyon Miktarı

Sebzeleri kızartmak yerine pişirmeyi tercih etmelisiniz. Sebze yemekleri pişirilirken mutlaka kısık ateşte pişirilmelidir. Sebzeleri sağlıklı pişirme yöntemlerinden biri de buharda pişirmekdir. Izgara eti buharda pişen sebzeler ile servis edebilirsiniz. Hafif ve sağlıklı yemekler hazırlamak istiyorsanız porsiyon miktarı, gözardı edilmemesi gereken çok önemli bir noktadır. Enerji alımınızı nasıl dengeleyebileceğinizi bilmeniz gerek. Diyetinizi değiştirmek için tüm gıdaları tüketmeniz önerilir, ancak miktara özen gösterilmelidir.

Pişireceğiniz et, tavuk, balık ve sebze yemeklerinde kullanabileceğiniz baharatların şifalarına göz atabilirsiniz…

Piper Nigrum – Karabiberin Faydaları ve Karabiber Çeşitleri

Sumak Nedir? Süper Baharat Sumağın Faydaları Nelerdir?

Mis Kokulu Şifa Kekik-Kekiğin Bilinmeyen Faydaları Nelerdir?

Zerdeçalın Yan Etkileri Nelerdir Ve Nasıl Önlenir?

Çemen Tozu Nedir Ve Nerelerde Kullanılır

Zerdeçal’ın Faydaları Ve Kullanım Alanları

Kimyonun Sağlık İçin İnanılmaz Faydaları

Köri-Curry-Köri Yaprağı-Kadi Patta- Köri’nin Yararları

Yayınlanma tarihi: 11 Oca 2020-güncellenme tarihi 03-01-2024





“Hafif Ve Sağlıklı Yemek Pişirmek İçin Yöntemler” üzerine 6 yorum

  1. Geleneksel yemek pişirme ve yemek yeme dışında vermiş olduğunuz bilgilerinizin çok faydalı olduğuna kesinlikle inanıyorum Şahsım olarak tavsiyelerinize daha çok uymaya çalışacağım.Ancak herkesin geleneksel ağız tadı anlayışını sağlık adına biraz değiştirmesi gerekiyor sanırım.Sağlıklı günler herkese inşallah…

    Yanıtla
    • @Muaz

      Teşekkürler yorumun için Muaz. Sağlıklı yaşam sağlıklı beslenmeden geçer. Hepimize sağlıklı günler inşallah 🙂

      Yanıtla

Yorum yapın