Her Gün Sağlığımıza Zarar Veren 4 Şey

Sağlıklı kalmak günümüz şartlarında artık çok zor. Hava kirliğinden tutunda modern yaşama kadar tüm etkenler sağlığımızı olumsuz yönde etkiliyor.

Her Gün Sağlığımıza Zarar Veren 4 Şey

Aslında hava kirliliği bile modern hayattan kaynaklanıyor. Her evde nerede ise her ferde düşen araba çevreye yaydığı egzoz ile insanları zehirliyor.

Sağlığınıza en iyi şekilde korumak istiyorsanız, sağlığınıza zarar veren şeylerden korunmanız gerekir. İşte hergün sağlığımızı tehlikeye atan 4 şey:

Arabalar:

Her ne kadar ulaşımı kolaylaştırsa bile arabaların egzozları çevreye zarar veriyor. Sağlığınızı korumak için araba yerine yürümeyi tercih ederseniz hem kendi hem de diğer insanların sağlığını korumuş olacaksınız.

Cep telefonları

Cep telefonunuzda aileniz ve arkadaşlarınızla konuşmak çok kolay olabilir. Sevdikleriniz ile iletişimde olup onlarla Bağlı kalmak elbette ki cep telefonları ile çok kolay. Ve iletişimde nerede ise sınırsız kalmanın yolu GSM operatörlerinin sunduğu paket ve tarifeler. Hiç şüphesiz bu paketler para tasarrufu için kullanışlıdır ve bütçeniz ile dost paketler olabilir. Ancak istediğiniz kadar konuşma fırsatı biraz sorunlu olabilir. Sebebi ise, artık bu konuşmaların aile bireyleri ve önemli iletişim haricine çıkmasıdır. Böylelikle tüketilmek istenen Gsm paketleri sizin gereğinden fazla telefon ile meşgul olmanıza sebebiyet verir. Hali ile radyosyon alımını had safhaya getirir.

Yiyecekleri kontrol etmemek

Yemek ya da atıştırmalık yemeden önce dikkat etmeniz gereken şey her zaman bu yiyeceğin taze olmasını sağlamaktır. Yalnız yaşıyorsanız ya da yaşlanıyorsanız, yiyeceklerin son kullanma tarihlerine yakından dikkat etmeyebilirsiniz.

Yemeğinizin sağlığınıza zarar vermeyeceğinden emin olmak için günlük taze tüketilmesi gereken ürünlerin üzerine bir etiket ile aldığınız ve açtığınız tarihleri yazabilirsiniz. Bu ürünler arasında özellikle , yumurta, süt, süt ürünleri konserveler yer almaktadır.

İçecekler

Herhangi bir yiyecek ya da içeceğe uzun süre ve sık ve çok tüketmek, sağlığınız için zararlı olabilir. Bu özellikle alkollü, gazlı ve sanayi ürünü hazır içeceklerdir.

Hayatınızdan en iyi şekilde yararlanmanın anahtarı sağlıklı olmaktır. Sağlıklı olmak, dışarı çıkıp sevdiğiniz şeyleri yapmanıza ve her gün en iyi şekilde yararlanmanıza olanak sağlamanıza olanak tanır. Vücudunuz için iyi olan şeyleri yapmak, elinizden gelenin en iyisini hissetmenizde size yardımcı olabilir ve mümkün olan en uzun hayatı yaşama şansını artırabilir!

Aşağıdaki konularda ilginizi çekebilir:

Beslenmenize Eklemeniz Gereken 11 Sağlıklı Tohum

Çalışan Kişilere Sağlıklı Beslenmeleri İçin İpuçları 

Sağlıklı Böbrekler İçin En İyi Besinler Nelerdir? 





“Her Gün Sağlığımıza Zarar Veren 4 Şey” üzerine 4 yorum

Yorum yapın