Atıştırmalık Sağlıklı Gıdalar

Atıştırmalık Sağlıklı Gıdalar

Hepimiz çok fazla abur cubur tüketmenin bizim için kötü olduğunu biliriz, ama çoğumuz hala bu alışkanlıktan vazgeçemiyor. Sağlıklı bir bir yaşam için abur cubur tüketiminizi azaltarak doğal gıdaları tüketmeliyiz. Bu zararlı aperatifler yerine  sağlıklı alternatifler var.Peki bu sağlıklı atıştırmalık gıdalar neler? 

Gün içinde çocuklar ve yetişkinler için yiyebilecekleri sağlıklı atıştırmalıklar ..

1. Elma

Elmanın en iyi özelliklerinden biri, seçim yapabileceğiniz pek çok çeşidin olmasıdır. Bu nedenle asla bıkmayacaksınız. Lezzetli bir atıştırmalık istiyorsanız Elmaları dilimleyip, Fırında Elma cipsi hazırlayabilirsiniz..

2. Badem

Badem, sağlığınızı artırmaya yardımcı olabilecek ve hatta kilo kontrolüne yardımcı olabilecek antioksidanlar, sağlıklı yağlar, yüksek kaliteli protein, vitaminler ve mineraller için mükemmel bir kaynaktır.

3. Yaban mersini

Yaban mersini gibi meyveler, tüketebileceğiniz en sağlıklı meyvelerden biridir. Bu meyvelerin, şeker oranı nispeten düşüktür ve aynı zamanda lif ve sağıklı bir kalp için  antioksidanlar içermektedir. Bir çalışmada , günde 1 fincan yaban mersini  tüketen kadınlarda 8 hafta sonra kan basıncını düştüğü görülmüş.

4. Peynir

Peynir, B12 vitamini, kalsiyum, selenyum, fosfor ve çinko gibi çeşitli vitaminler ve mineraller bakımından zengin olduğu kadar besleyicidir. Peynir ve diğer süt ürünleri gelişmiş bir kemik sağlığıyla ilişkilidir ve  kemik kaybı ile karakterize olan bir hastalık olan osteoporoz ile mücadelede eder. Peynirin  protein değeri yüksektir, bu da düşük kan basıncını ve minerallerin artan emilimini arttırmaya yardımcı olabilir . Çeşitli peynir türleri vardır, ancak hepsi esas olarak yağ ve protein içerir.

5. Siyah Çikolata

Çalışmalar, bitter çikolataların çok sağlıklı olduğunu ve birkaç hastalık riskini azaltabileceğini bildirmiştir. Koyu çikolata antioksidanlar, magnezyum, demir, manganez ve bakır gibi minerallerle doldurulur.Bitter çikolata bulunan  bileşikler; kalp hastalığı , düşük tansiyona iyi gelir. Ayrıca çikolata , güneşin zararlı UV ışınlarına karşı cildi korur ve beyin fonksiyonlarını geliştirmeye yardımcı olur. Kara çikolatanın sağlık yararlarından en iyi şekilde yararlanmak için, % 70-85 veya daha yüksek bir kakao içeriği olanları yemelisiniz.

6. Mango

Mango’da bol miktarda antioksidan, çözünür lif, yüksek oranda A vitamini (beta-karoten) ve C vitamini içeren tropikal bir meyvedir. Kaloriside nispeten düşüktür. Glisemik indeks değerleri ise düşük ile orta arasındadır. Böylelikle kan şekeri seviyesinde yükselmeye neden olmaz. Mango kanser de dahil olmak üzere oksidatif hasar ve kronik hastalık riskinin azalmasına sağlamaya çalışır. Taze mangolar çok sağlıklı ve lezzetlidir.

7. Çilek

Çilekler dünyadaki en popüler meyvelerden biridir. Bu meyveler tatlı, düşük kalorili ve kanserle savaşmak için antioksidanlarla doludur. Çilek kırmızı rengini antosiyaninlerden alır, yaban mersinine benzer. Ayrıca, sadece 1 porsiyon çilek veya yaklaşık 8 tane çilek  portakaldan daha fazla C vitamini sağlar. En önemlisi, yağ, sodyum ve kolesterol içermezler ve çok miktarda lif içerirler.

8. Patlamış Mısır

Patlamış mısır aslında  tahıldır. Kalorisi ise nispeten düşüktür ve ayrıca yüksek miktarda lif içerir. Tam tahıllar, düşük kalp hastalığı riski , tip 2 diyabet ve iyileşmiş sindirim dahil olmak üzere sağlığa bir çok faydası vardır.  Ayrıca, tam tahıllar , kilo kaybı ve kilo kontrolü için yararlı olabilir. Lakin, Rafine yağlarla yapılan sağlıksız patlamış mısır çeşitlerinden kaçının.

Kendinizin bir tavada hazırlayacağı patlamış mısır en sağlıklı seçenektir. Ayrıca, farklı bir lezzet için biraz tereyağı, tuz, tarçın veya pudra şekeri serpiştirmeyi deneyebilirsiniz.

9- Yoğurt

Yoğurt mükemmel bir atıştırmalıktır. Çünkü iyi bir protein ve kalsiyum kaynağıdır. Yoğurtlar ayrıca sindirim sistemine fayda sağlayan canlı bakteriler içerir.

10- Yulaf Ezmesi

Yulaf ezmesi sağlıklı bir atıştırmalıkdır.Yulaf, sindirim sistemindeki yararlı bakteri sayısını artıran çözünür lif bakımından yüksektir. Yulaf ezmesini su yerine sütle yaparsanız, biraz ek protein ve kalsiyum ekleyecektir.

11- Yumurta

Hızlı, yüksek proteinli bir atıştırmalık arıyorsanız haşlanmış yumurtaları buzdolabında saklayın. Çünkü yumurtalar son derece besleyici ve çocuklar için mükemmel bir atıştırmalıktır. Yüksek kaliteli protein ve B12 vitamini, riboflavin ve selenyum dahil olmak üzere çeşitli vitamin ve mineraller sağlar.

12-Fırında patates kızartması

Patates, vücudunuz tarafından A vitaminine dönüştürülebilen en zengin beta-karoten kaynaklarından biridir. Sağlıklı gözlere ve cilde katkıda bulunur. Patatesleri soyup dilimleyin. Patatesleri zeytinyağı gezdirin ve tuz serpin. Bir 220 ° C sıcaklıkta 20 dakika pişirin.

Zeytin

Zeytin sağlıklı yağlar açısından zengindir ve vücudunuzu serbest radikaller olarak adlandırılan zararlı moleküllerden koruyan güçlü antioksidanlarla doludur.

Sizin için seçtiğimiz bilgi alabileceğiniz tavsiye makaleler:

Hafif Ve Sağlıklı Yemek Pişirmek İçin Yöntemler

Detoks Etkisi Yapan Ve Vücudu Temizleyen 9 Besin

Yürüyüş Yapmanın Sağlık İçin Faydaları

Diyabetliler Hangi Meyveleri Yemelidir?

Hemoglobin Nedir? Demir İçeren Hemoglobini Arttıran Meyveler

Hangisi Sağlıklı: Bıldırcın Yumurtası mı? Tavuk yumurtası mı?

Çilekteki Vitaminler Ve Çileğin Sağlığa Muhteşem Faydaları

Mango Meyvesinin Faydaları Nelerdir? Mango Nasıl Kesilir





“Atıştırmalık Sağlıklı Gıdalar” üzerine 4 yorum

  1. Fırında patates kızartması benim en çok tercih ettiğim bir atıştırmalık. Hatta belki de bir öğün yemeği .Sağlıklı lezzetli ve ekonomik. Fırında elma cipsi enteresan geldi bana. Mutlaka güzel olacaktır. Eee artık hanıma rica etmek gerekecek.

    Yanıtla

Yorum yapın