Hardal’ın Yenilen Kısımları ve Hardal’ın İçeriği

Hardal'ın Yenilen Kısımları ve Hardal'ın İçeriği

Sarı Hardal ezmesi( çeşnisi), eşsiz, güçlü ve baharatlı tadı nedeniyle popüler hale gelmiştir ve dünya çapında sosisli sandviçlerde, salatalarda, sandviçlerde ve burgerlerde çeşni olarak kullanılmaktadır.

Hardal’ın hem tohumları hem de yaprakları yenilebilir. Yaprakları önemli miktarda kalsiyum, bakır ve C, A ve K vitaminleri içerir. Hardal yaprakları çiğ veya pişmiş olarak yenebilir. Örneğin hardal yapraklarını salatalara, çorbalara ve güveçlere ekleyebilirsiniz. Hardal tohumları, özellikle lif, selenyum , magnezyum ve manganez açısından zengindir. Ayrıca omega-3 yağları, Omega-6 Yağ Asitleri, Oleik asit, B1 vitamini, B3 Vitamini (Niasin Eşdeğeri), bakır, kalsiyum, demir, niasin, fosfor, protein, çinko, Lutein ve Zeaxanthin, Beta karoten, C vitamini, Folat, Kolin, Beta-Karoten Eşdeğerleri, içerir.

Hardal, vücudunuzu hasara ve hastalıklara karşı korumaya yardımcı olduğu düşünülen antioksidanlar ve diğer faydalı bitki bileşikleri içerir.

Hardal, brokoli, lahana, Brüksel lahanası dahil olmak üzere tüm turpgiller sebzelerde bulunan bir grup kükürt içeren bileşik olan harika bir glukozinolat kaynağıdır. Glukozinolatlar, bitkinin yaprakları veya tohumları çiğneme veya kesme yoluyla zarar ortaya çıkıp aktive olur ve hastalığa karşı korumak için vücudunuzun antioksidan savunmasını uyarır.

Siyah hardal tohumları bazen soğuk algınlığını tedavi etmek, ağrılı eklem ve kaslardan kaynaklanan rahatsızlığı azaltmak ve artrit semptomlarını azaltmak için kullanılır.

Beyaz hardal tohumunu sesi temizlemek, idrarı artırmak, enfeksiyonu önlemek, veya iştahı artırmak için kullanır.

Hardal Tohumu Nasıl kullanılır?

Hardal tohumları ılık süte demlenebilir.

Salata soslarına katılabilir.

Öğütülebilir, ılıkken yemeklere serpilebilir.

Hardal tohumları ıslatılıp, hardal ezmesi yapmak için kullanılabilir. Hardal ezmesi, hardalı tüketmenin en popüler yoludur. Bu düşük kalorili çeşni, öğünlerinize bir tutam demir, kalsiyum, selenyum ve fosfor eklemenin basit bir yoludur.

Hardal tohumu kullanırken dikkat edilmesi gerekenler:

Hardalın güvenli bir bileşen olduğu bilinmektedir, ancak çok miktarlarda yenildiğinde  karın ağrısı ve ishal, hatta iltihaplanmaya neden olabilir.

Hardalın sağlığa faydaları için bu linke tıklayın –>>Hardal’ın Faydaları Neler? Kaç Çeşit Hardal Vardır?

Diğer faydalı konular için aşağıdaki linklere tıklayıp okuyabilirsiniz:

Kimyonun Sağlık İçin İnanılmaz Faydaları

Köri-Curry-Köri Yaprağı-Kadi Patta- Köri’nin Yararları

Kimyonun Sağlık İçin İnanılmaz Faydaları

Şifa Kaynağı Kişniş Ve Kişniş Tohumunun Faydaları

 





“Hardal’ın Yenilen Kısımları ve Hardal’ın İçeriği” üzerine 4 yorum

Yorum yapın