Altın Süt Nasıl Yapılır? 5 Dakikada Altın Süt Yap!

Altın Süt Nasıl Yapılır? 5 Dakikada Altın Süt Yap!

Hint yemeklerine aşina iseniz, zerdeçal baharatını zaten biliyorsunuzdur. Zerdeçal, inanılmaz iyileştirici özellikleriyle bilinir. Araştırmalar, zerdeçalın sağlığımız için iyi olan birçok bileşene sahip olduğunu gösteriyor. Zerdeçal’ın aktif bileşeni ise kurkumindir.

Altın Süt Nedir?

Zerdeçallı süt olarak da bilinen altın süt bir Hint içeceğidir ve sağlığa olan faydaları sebebi ile batı kültürlerinde son zamanlarda popülerlik kazanmıştır. Güzel parlak sarı rengi, zerdeçalın yanı sıra tarçın ve zencefil gibi baharatların süte eklenmesi ile elde edilir.

Altın süt, zerdeçal kökü (veya öğütülmüş zerdeçal), süt, karabiber ile yapılır. Bununla birlikte, çoğu tarifte, zencefil kökü (veya öğütülmüş zencefil) gibi  diğer baharatlar ile de karıştırılır. Tamamen isteğe bağlı olmasına rağmen, bal ve akçaağaç şurubu gibi rafine edilmemiş şekerlerle tatlandırılabilir.

Antioksidan faydalar sağlayan, sindirime yardımcı olan ve diğer pek çok hastalığa karşı iyileştirme potansiyeli olan bu zengin, lezzetli içecek olan altın süt dengeli beslenmenize harika bir katkı sağlayabilir. En fazla faydayı elde etmek için tatlandırıcı ilavesini sınırlayın veya tatlandırıcılardan  kaçının.

Altın Süt nasıl Yapılır?

Aşağıdaki tarife göre birkaç basit malzemeyle evde tek bir porsiyon altın süt yapmak çok kolaydır:

½ Fincan Şekersiz Süt

1 Çay Kaşığı Zerdeçal

1 Küçük Parça Taze Rendelenmiş Zencefil (Veya ½ Çay Kaşığı Zencefil Tozu)

½ Çay Kaşığı Toz Tarçın

1 Tutam Öğütülmüş Karabiber

1 Çay Kaşığı Bal Veya Akçaağaç Şurubu (isteğe bağlı)

Altın Sütün Yapılışı:

Altın sütü yapmak için, yukarıdaki malzemelerin hepsini küçük bir tencerede karıştırın, kaynatın. Kaynayınca ısıyı iyice azaltın ve malzemeler kokulu ve lezzetli olana kadar yaklaşık 5 dakika ısıda tutun. İçeceği ince bir süzgeç veya tülbentten geçirin, bir bardağa dökün ve üzerine bir tutam tarçın serpin.

Altın sütü içmeden önce hazırlayabilir ve buzdolabınızda hava geçirmez bir kapta 5 güne kadar saklayabilirsiniz. Servis yapmadan önce tekrar ısıtmayı unutmayın.

Aşağıdaki linklere tıklayıp tavsiye konularımızı okuyabilirsiniz..

Köri-Curry-Köri Yaprağı-Kadi Patta- Köri’nin Yararları

Kimyonun Sağlık İçin İnanılmaz Faydaları

Tarçının İnanılmaz Faydaları

Piper Nigrum – Karabiberin Faydaları ve Karabiber Çeşitleri

Zerdeçal’ın Faydaları Ve Kullanım Alanları

Zerdeçalın Yan Etkileri Nelerdir Ve Nasıl Önlenir?

Çemen Tozu Nedir Ve Nerelerde Kullanılır

Taze Ve Kuru Zencefil Nasıl Kullanılır? 

Köri tozu: Köri’nin Besin Değeri, Köri Nasıl Yapılır?





“Altın Süt Nasıl Yapılır? 5 Dakikada Altın Süt Yap!” üzerine 2 yorum

  1. Çok müthiş bir şeye benziyor. Eşimden rica etmem gerekiyor. Ondan izinsiz olmaz. İnşaAllah kabul edecektir. Tabi ki sizin bu konuyu okumadan mümkün değil…

    Yanıtla

Yorum yapın